10.000 ευρώ για καφέδες των βουλευτών (μας)

Οι επιτροπές της Βουλής για συνεδριάσεις Δεκεμβρίου!

Τον ακριβότερο καφέ στον κόσμο, τον γνωστό στους λάτρεις του είδους Kopi luwak (ο οποίος φτιάχνεται από τα κόπρανα μιας αγριόγατας της Ινδονησίας και κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ το κιλό), φαίνεται πως πίνουν οι Ελληνες βουλευτές, καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθούν τα εξωφρενικά ποσά που πληρώνει κάθε μήνα το Κοινοβούλιο.

Ανά γουλιά δύο ευρώ θα λέγαμε ότι κοστίζει ο καφές που πίνει ο εκπρόσωπος του λαού στο Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις των επιτροπών, καθώς μόνο τον μήνα Δεκέμβριο κόστισαν στο καφενείο της Βουλής δέκα χιλιάδες ευρώ!

Μετά τα γεύματα και τα κουλουράκια των χιλιάδων ευρώ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεχίζονται οι αλόγιστες δαπάνες, καθώς για τα μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό και τους καφέδες των βουλευτών κατά τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών δαπανήθηκαν σχεδόν 10.230 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η Βουλή καλείται να πληρώσει 10.023 ευρώ προς την εταιρία που μισθώνει το καφενείο του Κοινοβουλίου για τους καφέδες και τα νερά που κατανάλωσαν βουλευτές κατά τη διάρκεια 44 συνεδριάσεων επιτροπών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αν και είναι γνωστό πως η υπερβολική κατανάλωση καφέ κάνει κακό στην υγεία και προκαλεί έντονη νευρικότητα (μερικοί μάλιστα πρέπει να τον κόψουν τελείως), οι βουλευτές δεν φαίνεται να

πτοούνται και προφανώς καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν επιτροπές με 50 βουλευτές ως μέλη και άλλες με 19. Για τις πρώτες το μέσο κόστος ανά βουλευτή υπολογίζεται σε 4,5 ευρώ, ενώ για τις δεύτερες το κόστος εκτινάσσεται σε 12,1 ευρώ!

Ακόμα και αν υπολογίσει κανείς ότι σε ορισμένες από τις 44 επιτροπές υπήρχαν προσκεκλημένοι (φορείς, συνδικαλιστές κ.ά.), γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό σε 60 άτομα, το κόστος ανέρχεται σε 3,8 ευρώ, όταν για να αγοράσει κανείς τα ίδια προϊόντα (καφέ φίλτρου και μικρό μπουκάλι νερό) από το ίδιο καφενείο πληρώνει 1,8 ευρώ! Μάλλον βουτήματα και καφέδες πρέπει να δίνονται με δελτίο στη Βουλή…
                 
ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ