Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Απατεώνες «έγδυσαν» γνωστούς και συγγενείς της Παπαδοπούλου

Εξαπάτηση από το ίδιο κύκλωμα χάκινγκ που «χτύπησε» και...

Οργισμένη η Αντωνά, μίλησε για πρώτη φορά για το χακάρισμα του λογαριασμού...

Εκρηξη οργής από τη Μαρία Αντωνά για το χακάρισμα...

Στην πρωτεύουσα ψάχνουν οι Αρχές τους ληστές που ανατίναξαν ΑΤΜ στην Πάτρα

Στην Αττική αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές το ορμητήριο των...

Η Βανδή και το… χαμόγελο για το μονόπετρο από τον Μπισμπίκη

Χαμογέλασε και έφυγε η Δέσποινα Βανδή μόλις ρωτήθηκε από...

Ο «Άγιος Νεκτάριος» στον Οίκο του Θεού

Αγνώριστος έγινε ο Άρης Σερβετάλης για τις ανάγκες του ρόλου του στη χολιγουντιανή ταινία με θέμα τη ζωή του αγίου Νεκταρίου!

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Με μακριά γενειάδα και φανερά αδυνατισμένος, ο ακριβοθώρητος ηθοποιός, που αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα, έκανε την εμφάνισή του την περασμένη Δευτέρα στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου προκειμένου να μιλήσει για την πίστη του στον Θεό, έπειτα από πρόσκληση του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος στεκόταν στο πλευρό του!

«Η σχέση με τον Θεό είναι προσωπική. Ο Θεός σε προσεγγίζει με τα δικά σου δεδομένα, σιγά σιγά, και εκεί έγκειται η απόλυτη ελευθερία. Μόνο ο Θεός μπορεί να δημιουργήσει ένα ον και να το κάνει τόσο ελεύθερο που να μπορεί να Τον αρνηθεί. Είναι πράγμα μοναδικό και μεγαλειώδες και εκεί αντιλαμβάνεσαι τι θα πει ελευθερία…» ήταν τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, ο οποίος ήταν σχεδόν βουρκωμένος, με σκυμμένο κεφάλι, δείχνοντας ταπεινότητα μπροστά στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας.

14 15 φ3 servetalis009
Ασπάζεται την εικόνα που του πρόσφερε ο μητροπολίτης

Η εικόνα του Άρη Σερβετάλη σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον «Λάζαρο» από την κωμική σειρά της περασμένης δεκαετίας «Είσαι το ταίρι μου», που προκαλούσε το αδιαχώρητο σε όποιες κοσμικές εκδηλώσεις παρουσιαζόταν. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος έχει σχολιάσει ότι εκείνη η περίοδος, κατά την οποία είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της δόξας, δεν έχει το παραμικρό κοινό με τον σημερινό τρόπο ζωής του.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η «Espresso» στις 25 Ιουλίου, ο Έλληνας ηθοποιός ήταν από τα πρώτα ονόματα που υπέγραψαν συμβόλαιο για τη χολιγουντιανή παραγωγή «Man of God», η οποία θα αναφέρεται στη ζωή του αγίου Νεκταρίου, και τα γυρίσματα θα αρχίσουν στα μέσα Ιανουαρίου. Στην ωριαία ομιλία του στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, έχοντας συνεχώς στο πλευρό του τον μητροπολίτη Γαβριήλ, ο σπουδαίος ηθοποιός δάκρυσε πολλές φορές, δείχνοντας την ταπεινότητά του απέναντι στην πίστη του.

14 15 φ2 servetalis002
Δίπλα στον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

«Σε επαφή με τον “Κατασκευαστή” μας»

«Οι άνθρωποι, γενικά, έχουμε αδυναμίες. Αυτό που με παρηγορεί στην Εκκλησία είναι ότι γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και ζητούμε από τον Δημιουργό μας να μας ενδυναμώσει. Δεν έχουμε γνωρίσει ακόμη οι άνθρωποι τι σημαίνει Ορθοδοξία. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι συντηρητισμός. Η Ορθοδοξία είναι τόσο ανατρεπτική, που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Η Εκκλησία είναι ελευθερία» είπε και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γνώρισε τον Θεό.

«Ο Θεός είναι “Μάστορας”. Αρκεί να ψάξεις να Τον βρεις. Αν ψάξεις, δεν σ’ αφήνει» επισήμανε και πρόσθεσε: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η γνωριμία με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το να ξεκινάς από μέσα σου είναι τρόπος επαναστατικός. Είμαστε άνθρωποι με πάθη, τα οποία μας δεσμεύουν στην εξέλιξή μας. Ο μόνος δρόμος για να απαλλαχθούμε από αυτά είναι να έρθουμε σε επαφή με τον “Κατασκευαστή” μας». Αναφερόμενος στην ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει, ενσαρκώνοντας τον άγιο Νεκτάριο, ο Άρης Σερβετάλης είπε απλά: «Τον άγιο Νεκτάριο δεν τον υποδύεσαι. Ο άγιος είναι ζωντανός! Απλώς, αφήνεσαι…»

Στο τέλος της ομιλίας ο μητροπολίτης πρόσφερε στον ηθοποιό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

14 15 φ4 servetalis013
Ανάμεσα στους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...