Μοναχός στην Αριζόνα είδε στον ύπνο του τον γέροντα Εφραίμ και έφυγε για την αιώνια ζωή

Ακολούθησε τον γέροντα Εφραίμ που θεμελίωσε τον μοναστικό βίο στις ΗΠΑ στο «ταξίδι» προς την αιώνια ζωή ο μοναχός πατέρας Ηλίας της Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου που ο γέροντας Εφραίμ έκλεισε για πάντα τα μάτια του ο μοναχός Ηλίας, ο οποίος έζησε χρόνια μαζί του, είχε δει ένα όνειρο που αρκετοί χαρακτηρίζουν σημαδιακό.

Σε λαμπερό φως

Συγκεκριμένα, είδε στον ύπνο του τον γέροντα Εφραίμ μαζί με τον πνευματικό του πατέρα, γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή από το Άγιο Όρος. Οι μορφές τους ήταν τυλιγμένες μέσα σε λαμπερό φως και ο πατέρας Ηλίας άκουσε τον γέροντα Εφραίμ να του λέει: «Μην ανησυχείς, σε λίγο θα είσαι μαζί μας»! Πράγματι, όπως του είχε αποκαλυφθεί στο σημαδιακό όνειρο, έπειτα από έξι ημέρες ο πατέρας Ηλίας απεβίωσε!

Η αφήγηση αυτή για τον γέροντα Εφραίμ έρχεται μετά το απόσπασμα από το βίντεο που κατέγραψε την εξόδιο ακολουθία του στις 11 Δεκεμβρίου, στο οποίο φαίνεται μια ασυνήθιστη ευκαμψία στο χέρι του τέσσερις ημέρες μετά την κοίμησή του. Ο γέροντας Εφραίμ, που έχει μιλήσει για τα μελλούμενα με προφητικά λόγια, ετάφη στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας, σε νεόδμητο ναό που ο ίδιος ζήτησε να αφιερωθεί στον άγιο Μηνά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ