Το κρασάκι μέσα στις γιορτές μπορεί να οδηγήσει στο χειρότερο hangover

«Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μη μεθύσεις είναι να μην πιεις» επισημαίνει εν όψει των εορτών καθηγητής βρετανικού πανεπιστημίου, ο οποίος αποκαλύπτει τα ποτά που μπορεί να μας μεθύσουν «χωρίς να το καταλάβουμε» και το επόμενο πρωινό να δώσουν το χειρότερο hangover.

Ο δρ Χολ Σοσαμπόφσκι του Brighton University χώρισε τα ποτά σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το πόσο εύκολα οδηγούν στη μέθη και την επόμενη ημέρα προκαλούν πονοκεφάλους και ναυτία. Στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με την «Daily Mail», είναι τα γλυκά κρασιά, τύπου μαυροδάφνη. Το πόρτο και το σέρι, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι «ο σίγουρος τρόπος για να μεθύσεις πάρα πολύ και, μάλιστα, πάρα πολύ γρήγορα».

Ο Σοσαμπόφσκι εξηγεί ότι είναι γλυκά κρασιά, οπότε καταναλώνονται με μεγάλη ευκολία. Επίσης, η περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ είναι συνήθως 20%. Αυτή η συγκέντρωση προκαλεί τη μέγιστη απορρόφηση του αλκοόλ από το στομάχι, οδηγώντας γρήγορα στη μέθη και στη συνέχεια σε άσχημο hangover.

Αντίθετα, αν και το ουίσκι περιέχει 40% αλκοόλ, προκαλεί λιγότερο άσχημο hangover, διότι η μεγάλη περιεκτικότητά του σε αλκοόλ έχει αποτέλεσμα να μην απορροφάται όλη η αλκοόλη από το στομάχι, διότι επηρεάζεται αρνητικά η λειτουργία των κυττάρων του. Στην τρίτη κατηγορία, που περιλαμβάνει ποτά με το λιγότερο άσχημο πρωινό ξύπνημα, βρίσκεται η μπίρα. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι για να μεθύσει κανείς πρέπει να πιει πολύ μεγάλες ποσότητες μπίρας, καθώς η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ συνήθως είναι 5%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ