Η περιγραφή – σοκ του γυμνασιάρχη για την αιματηρή συμπλοκή στις Θεσπιές

Για μόλις λίγα λεπτά απέφυγαν να βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου στις Θεσπιές Βοιωτίας, δίπλα ακριβώς από το οποίο έλυσαν τις επαγγελματικές διαφορές τους με βροχή από σφαίρες οι δύο αντιμαχόμενες οικογένειες με την αιματηρή συμπλοκή να καταλήγει σε διπλό φονικό!

Ευτυχώς τα παιδιά είχαν αποχωρήσει από το γυμνάσιο όταν εκτυλίχθηκαν οι εφιαλτικές σκηνές μπροστά στα μάτια του διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Δομβρεναίου, που ήταν και ο πρώτος ο οποίος αντίκρισε τους δύο νεκρούς να κείτονται στο έδαφος, τον πατέρα και τον γιο της μιας πλευράς. «Στο αντίκρισμα και μόνο με έπιασε πανικός» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: «Είναι τρομερό ότι πριν από μισή ώρα θα μπορούσαν να είναι εκεί 40-50 παιδιά να περιμένουν τα λεωφορεία… Σου προκαλεί δέος».

Εργολαβία

Ο ίδιος περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία, η οποία συζητά την τραγική κατάληξη της διαμάχης των δύο οικογενειών που διεκδικούσαν την ίδια εργολαβία για τις εταιρίες σεκιούριτι που είχαν: «Η πρώτη σκέψη ήταν σοκαριστική. Σκέψεις του τύπου “πώς”, “τι”, “γιατί” και τα λοιπά πέρασαν από το μυαλό μου σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αντιλήφθηκα τι συνέβη και έχω να πω ότι πρόκειται για δύο περιστατικά σε σύντομο χρονικό διάστημα (σ.σ.: εννοεί τον τραυματισμό της ανήλικης το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα) που δεν εκφράζουν την τοπική κοινωνία. Και εγώ σαν διευθυντής μαζί με τους εκπαιδευτικούς οφείλουμε -και θα το κάνουμε- να κοιτάξουμε μπροστά, να βοηθήσουμε τα παιδιά να προχωρήσουν, να βοηθήσουμε γιατί στη σημερινή εποχή είναι επιβεβλημένες αξίες ο σεβασμός, η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός που διακρίνει την περιοχή μας».

Στο έδαφος ένα από τα θύματα της συμπλοκής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ