Παρουσία Παυλόπουλου η τελετή για τις νέες ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελέστηκε χθες το μεσημέρι η επίσημη παρουσίαση των νέων ενδυμασιών της Προεδρικής Φρουράς, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αντιπροσωπευτική παραδοσιακή φορεσιά της Θράκης.

Η πρώτη φορά που οι Εύζωνες θα ντυθούν τη θρακιώτικη ενδυμασία και θα φυλάξουν σκοπιά μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα είναι στις 14 Μαΐου 2020, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

«Η ένταξη της ενδυμασίας της Θράκης στις ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς είναι ένα οφειλόμενο χρέος, το οποίο σήμερα όλοι μαζί εκπληρώνουμε. Με τον τρόπο αυτόν αναγνωρίζουμε τι είναι εκείνο το οποίο σηματοδοτεί διαχρονικά και ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας η ακριτική Θράκη. Αυτό το ακραίο φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης» δήλωσε σχετικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους Θράκες και ειδικότερα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων για την πρωτοβουλία της, που είχε αποτέλεσμα να ενταχθεί η θρακιώτικη φορεσιά στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς.

Η επίσημη φορεσιά της Θράκης αποτελείται από το μαύρο πουτούρι (παντελόνι), το μαύρο γιλέκο, το λευκό πουκάμισο, το κόκκινο ζωνάρι και το μαύρο σαρίκι, ενώ συνοδεύεται από μαχαίρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ