Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Η φιλάνθρωπη «πριγκίπισσα της τέχνης»

Στο αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, στην πρόσφατη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Πολίτη «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», την παράσταση ανάμεσα στους υπόλοιπους λαμπερούς και αστραφτερούς γαλαζοαίματους της βραδιάς έκλεψαν με τη σεμνότητα και τη διακριτικότητά τους ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαρίνα Καρέλλα, που τυγχάνουν και δύο καταξιωμένοι διεθνώς καλλιτέχνες.

Στο αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, στην πρόσφατη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Πολίτη «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», την παράσταση ανάμεσα στους υπόλοιπους λαμπερούς και αστραφτερούς γαλαζοαίματους της βραδιάς έκλεψαν με τη σεμνότητα και τη διακριτικότητά τους ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαρίνα Καρέλλα, που τυγχάνουν και δύο καταξιωμένοι διεθνώς καλλιτέχνες. Εκείνος στον χώρο της λογοτεχνίας και εκείνη στον χώρο των εικαστικών τεχνών.


Ελάχιστοι τους αναγνωρίζουν πλέον στην Αθήνα, όπου κάποτε μεσουρανούσαν, αφού χρόνια τώρα ζουν μόνιμα στο Παρίσι, αλλά λατρεύουν την Ελλάδα και μάλιστα διαθέτουν μια λιτή αλλά μοναδικού γούστου εξοχική κατοικία στην Πάτμο, την οποία η Μαρίνα Καρέλλα αποκαλεί «καλύβι». Μια κατοικία που στην πραγματικότητα αποτελεί το καταφύγιο-ατελιέ της, αφού εκεί εμπνέεται τα γλυπτά της.


Μάλιστα, αμέσως μετά το μνημόσυνο του βασιλιά Παύλου στο Τατόι απομονώθηκε στο νησί της Αποκάλυψης για να γεμίσει τις μπαταρίες της. Τα τελευταία χρόνια η «πριγκίπισσα της τέχνης», όπως διεθνώς την αποκαλούν, εκτός από το εικαστικό της έργο έχει αναπτύξει και φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα της κρίσης, ιδρύοντας την εταιρία κατά της κακοποίησης των παιδιών με το όνομα «ΕΛΙΖΑ», ενώ αργότερα δημιούργησε τον ξενώνα «SOS ΕΛΙΖΑ» για παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν ανάγκη θεραπεία και αποκατάσταση.


Η τύχη χαμογέλασε στη μη γαλαζοαίματη κόρη αριστοκρατικής οικογένειας Μαρίνα Καρέλλα το 1965, όταν παντρεύτηκε με βασιλικές τιμές και δόξες, αλλά σε μοργανατικό γάμο τον πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος, γιο του πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδος και πρώτο ξάδερφο του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος για χάρη της παραιτήθηκε από τα δικαιώματά του στη διαδοχή του θρόνου και αφιερώθηκε στην οικογένειά του και τη λογοτεχνία. Μάλιστα το πρώτο βιβλίο του πρίγκιπα Μιχαήλ με τίτλο «Ιστορία, αδερφή μου, δεν βλέπεις τίποτα να έρχεται» έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Cazes.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...