Tips από Βρετανό ειδικό για όσους δεν θα περάσουν τις άγιες μέρες δίπλα σε δικούς τους ανθρώπους

Μόνοι τα Χριστούγεννα; «Δεν είστε αναγκασμένοι να περάσετε τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων μέσα στη μοναξιά, ακόμη και όταν δεν μπορείτε να έχετε δίπλα σας κάποιον δικό σας άνθρωπο» σημειώνει ειδικός από τη Βρετανία. Προσφέρει, μάλιστα, πρακτικές λύσεις για να βρει κανείς νέες παρέες στις γιορτές.

Οι προτάσεις του επικεφαλής της Age UK, Τζιλ Μόρτιμερ, δεν απευθύνονται αποκλειστικά στους ηλικιωμένους που φροντίζει η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά στα άτομα κάθε ηλικίας. Μεταξύ άλλων, πιστεύει ότι καλή ιδέα θα ήταν να προσφέρει κανείς εθελοντική εργασία σε οργανώσεις για τους αστέγους ή να βοηθήσει κατά την προσφορά συσσιτίων σε απόρους. Έτσι, όχι μόνο θα έχει κάνει «μια καλή πράξη», όπως επιτάσσει το κλίμα των ημερών, αλλά θα έρθει σε επαφή με συνανθρώπους του.

Επίσης, ο Μόρτιμερ, μιλώντας στην «Daily Mail», τονίζει ότι οι περισσότεροι δήμοι, κοινότητες και πολιτιστικές οργανώσεις διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.
«Οι τοπικές εφημερίδες, οι ιστοσελίδες των δήμων και ο πίνακας ανακοινώσεών τους συνήθως είναι γεμάτα με επικείμενες εκδηλώσεις» αναφέρει. Ανάλογες εκδηλώσεις μπορεί να ανακαλύψει κανείς μέσω του facebook.

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να κάνουν τον γύρο της πόλης τους, σε περίπτωση που αυτή διαθέτει ειδικό λεωφορείο, όπως συμβαίνει στην Αθήνα. Τέλος, ο Μόρτιμερ θεωρεί καλή ιδέα να υιοθετήσει κανείς έναν αδέσποτο σκύλο, καθώς, όταν τον βγάζει βόλτα, θα έχει την ευκαιρία να κάνει νέες γνωριμίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...