40χρονη Λαρισαία βρέθηκε στον δρόμο, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο πανεπιστήμιο!

Από τον δρόμο στο… πανεπιστήμιο κατάφερε να βρεθεί μια 40χρονη Λαρισαία που, παρότι άστεγη και άνεργη, μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, χάρη στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Η άτυχη γυναίκα στα μέσα του 2018 έχασε τη δουλειά της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες της. Μη έχοντας πού να μείνει αλλά και καμία στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον της, η 40χρονη απευθύνθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τη στηρίξουν.

Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα της δόθηκαν στέγη και τρόφιμα, ενώ εντάχθηκε και στο Κοινωνικό Συσσίτιο του δήμου. Την ίδια ώρα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο και το Δημοτικό Πολυϊατρείο τη βοήθησαν στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, προσφέροντάς της παράλληλα την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Πανελλήνιες

Η ίδια, έχοντας εξασφαλίσει σπίτι και φαγητό, αποφάσισε να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για να περάσει στο πανεπιστήμιο και, παρά τις δυσκολίες με τις οποίες βρισκόταν αντιμέτωπη, έδωσε έναν συγκινητικό αγώνα για να πετύχει τον στόχο της.

Πράγματι, οι κόποι της απέδωσαν και τον περασμένο Ιούνιο η 40χρονη γυναίκα κατάφερε να περάσει στο πανεπιστήμιο! Η σχολή στην οποία πέρασε βρίσκεται σε άλλη πόλη κι έτσι χρειάστηκε να μετακομίσει προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα. Μάλιστα, οι κοινωνικές υπηρεσίες της Λάρισας ήρθαν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες στη νέα πόλη όπου διαμένει η 40χρονη, ώστε να συνεχίσει να στηρίζεται με κάθε τρόπο για να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ