Τα άτακτα πιτσιρίκια γίνονται «Παναγίες» για να μην χάσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Το καλύτερο «όπλο» των γονιών αποδεικνύεται η φανταστική λίστα των καλών και των άτακτων παιδιών του Αϊ-Βασίλη, αφού, σύμφωνα με έρευνα, ακόμα και τα πλέον απείθαρχα παιδιά γίνονται «Παναγίες» στη σκέψη ότι μπορεί να χάσουν το χριστουγεννιάτικο δώρο.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Εξετερ ανακάλυψαν ότι η τακτική της απειλής των παιδιών πως ο Άγιος Βασίλης δεν θα τα επισκεφθεί, αν δεν είναι «καλά», είναι άκρως αποτελεσματική, αφού αρκεί για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.200 γονείς από όλο τον κόσμο, έδειξε ότι το ένα τρίτο εξ αυτών είχε χρησιμοποιήσει την απειλή του Αϊ-Βασίλη ως μέσο για να βελτιώσει τη διαγωγή των παιδιών του και το είχε καταφέρει. «Σχεδόν το 40% όσων απάντησαν είχε χρησιμοποιήσει την ιδέα του Αϊ-Βασίλη ή των ξωτικών ως κίνητρο ώστε να βελτιώθεί η συμπεριφορά των παιδιών του στη διάρκεια της χρονιάς» αναφέρει ο Κρις Μπόιλ, ψυχολόγος και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι πολλά παιδιά απογοητεύονται ή, ακόμα χειρότερα, πληγώνονται όταν συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Η αμφισβήτηση ξεκινάει σε μικρότερη ηλικία (επτά ετών και επτά μηνών) στα παιδιά που μεγαλώνοντας έχουν υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση, ενώ αργεί κατά ένα έτος σε εκείνα που δεν μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ