Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους έφερε η «Ζηνοβία» σε όλη τη χώρα

Άγριες διαθέσεις είχε τελικά η «Ζηνοβία», που βύθισε σχεδόν το σύνολο της χώρας στην κατάψυξη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία ήταν πολλά, ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο. Αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκαν την επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ την ίδια ώρα συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα των Περιφερειών εργάζονταν για τη διάνοιξη δρόμων.

Εντονα ήταν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς την κορυφή της Πάρνηθας και της Πεντέλης, τη λεωφόρο Χασιάς από τη Μονή Κλειστών, τα Βίλια, το Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάντζα, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρεπόταν η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών. Στην… κατάψυξη έχει μπει και η βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές να αγγίζει ακόμη και τους -10 βαθμούς Κελσίου. Σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Μακεδονίας η κυκλοφορία διακόπηκε κατά διαστήματα, ενώ στο επαρχιακό δίκτυο ήταν απαραίτητες οι αλυσίδες.

f5 4993839

Σε περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα και σε ορεινά καταφύγια ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλότερα, όπως στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (-13,3 βαθμοί) και στο Σέλι (-11,1 βαθμοί), όπου ο κόσμος χάρηκε το χιόνι και το αγαπημένο του σκι.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς έφτασαν κατά τόπους σε ένταση τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ καθηλώθηκαν και τα υδροπτέρυγα για τον Αργοσαρωνικό. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ έκλεισαν και πολλές πορθμειακές γραμμές.

Νέο, πιο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από σήμερα

Ακόμα πιο σφοδρό αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που θα διαρκέσει ως την Τρίτη. Ισχυροί άνεμοι και παγετός θα κάνουν δύσκολες τις μετακινήσεις, ενώ τα κυριότερα φαινόμενα αναμένονται σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Ο κυριότερος όγκος χιονοπτώσεων θα περιοριστεί στα ανατολικά, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, ενώ επιδείνωση αναμένεται από σήμερα το μεσημέρι και ως το βράδυ. Οι άνεμοι δεν φαίνεται να κοπάζουν και θα κρατήσουν δεμένα τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου, καθώς η έντασή τους θα φτάσει στο βόρειο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι της Τρίτης. Την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Η θερμοκρασία, πάντως, θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός που κατά τόπους θα είναι ισχυρός, όμως, θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...