Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Τελευταίο «αντίο» με δάκρυα και νότες στον Θάνο Μικρούτσικο

Βουβός πόνος και δάκρυα μετά μουσικής στο τελευταίο «αντίο» του Θάνου Μικρούτσικου. Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 72 χρόνων, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, και χθες το πρωί -παρά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο- μια λαοθάλασσα πλημμύρισε το Α’ Νεκροταφείο, όπου έγινε η πολιτική κηδεία του.

Ήταν εκεί η γυναίκα του Μαρία Παπαγιάννη με τα δύο παιδιά τους, Αλεξάνδρα και Στέργιο, ο αδελφός του Ανδρέας Μικρούτσικος, δεκάδες καλλιτέχνες και πολιτικοί που συνεργάστηκαν μαζί του ή απλά τον θαύμαζαν, απλός κόσμος που αγάπησε τα τραγούδια του. Ηταν εκεί ακόμη και οι δύο πρώην σύζυγοι του αλησμόνητου δημιουργού, με τις οποίες διατηρούσε άριστες σχέσεις, η Κοραλία Σωτηριάδου, σημερινή σύζυγος του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, και η Ειρήνη Ιγγλέση, μητέρα των δύο μεγάλων κοριτσιών του, Σεσίλ και Κωνσταντίνας.

Φ2 2
Η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη με τα δυο παιδιά τους, Αλεξάνδρα και Στέργιο

Στις 10.30 το πρωί, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθησε, περίπου τέσσερις ώρες μετά, η πολιτική κηδεία του μουσικοσυνθέτη με τη μουσική από τον «Φτωχό Μπέρτολτ Μπρεχτ» να ακούγεται στα μεγάφωνα και τους παρευρισκομένους να ακούν σιωπηλά κι έπειτα να ξεσπούν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Σειρά είχαν οι επικήδειοι. «Κι αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στον Σταυρό του Νότου, κράτησέ μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπάω» είπε η μικρή του κόρη Αλεξάνδρα, κάνοντας πολλούς να δακρύσουν. Συγκινητικά ήταν και τα λόγια της συζύγου του Μαρίας Παπαγιάννη.

Φ7
Χρήστος Θηβαίος

«Έγινες εμμονή»

«Πέρασαν 26 χρόνια από τότε που συναντηθήκαμε. Από τότε, δηλαδή, που με πρόσεξες εσύ, γιατί εγώ σε είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια… Οταν, μαθήτρια ακόμα, ανακάλυπτα τα πολιτικά. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, νεαρή δημοσιογράφος εγώ, ο αγαπημένος μου συνθέτης εσύ, έγινες εμμονή. Ηθελα να είμαι μαζί σου. Θέλει πολλές ζωές η ευτυχία, και εμείς το καταφέραμε. Και εγώ έτρεμα μην κουραστείς και εσύ γελούσες. Και έλεγες πως κανένας δεν μπορεί να σε νικήσει, γιατί τα είχες ήδη όλα. Τη μουσική σου, την αγάπη, τους φίλους, τα παιδιά έξω από το σπίτι μας. Και εγώ να μη σε χορταίνω ποτέ» είπε διά μικροφώνου η γνωστή δημοσιογράφος, ραγίζοντας καρδιές.

«Ευτυχισμένος»

Συγκλονιστικός ήταν και ο γιος του Στέργιος, ο οποίος διάβασε ένα μήνυμα, το οποίο ήταν επί της ουσίας το μήνυμα του ίδιου του Θάνου προς όλους εκείνους που παραβρέθηκαν στην κηδεία του.

Φ3 6
Η δεύτερη σύζυγός του Ειρήνη Ιγγλέση (αριστερά)

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι, παρότι πορεύομαι με την πλάτη στον τοίχο, είμαι ένας απόλυτα ευτυχισμένος άνθρωπος. Είναι, αφενός, η μουσική μου και κυρίως ο κόσμος που με αγκάλιασε με τέτοια αγάπη, τέτοιο πάθος και μου αναπτερώνει κάθε λεπτό το ηθικό, αλλά είναι και οι πέντε δικοί μου άνθρωποι. Με τη σημερινή ευκαιρία, θέλω να πω σε όλους τους φίλους που είναι σήμερα εδώ: Μην αφήσετε καμιά στιγμή στη ζωή σας να πάει χαμένη. Ρουφήξτε κάθε δευτερόλεπτο. Ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα. Διευρύνετε τις γνώσεις σας μέχρι τέλους. Συνεχώς να ονειρεύεστε. Κυνηγήστε την ουτοπία, όπως σας διαβεβαιώνω το έκανα εγώ και θα συνεχίσω, μέχρι τέλους. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».
Μετά την πολιτική κηδεία του, που τελέστηκε δημοσία δαπάνη, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου μεταφέρθηκε για αποτέφρωση στο νέο αποτεφρωτήριο, στη Ριτσώνα.

Φ5 1
Μπέτυ Μπαζιάνα, Αλέξης Τσίπρας και Δανάη Στράτου

Τραγική φιγούρα ο Ανδρέας

Συντετριμμένος από την τραγική απώλεια και φανερά καταβεβλημένος, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έμοιαζε με σκιά του παλιού του εαυτού χθες το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου βρέθηκε για να πει το ύστατο «χαίρε» στον πολυαγαπημένο του μεγάλο αδελφό. Βουρκωμένος, με βλέμμα απλανές, ο άλλοτε επιτυχημένος παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης ήταν ράκος και φαινόταν να έχει λυγίσει.

Ευτυχώς, είχε συνέχεια κοντά του φίλους και γνωστούς, οι οποίοι του έδιναν τα συλλυπητήριά τους μαζί με αγκαλιές και λόγια παρηγοριάς. Ο ίδιος φαινόταν να αδυνατεί να πιστέψει πως ο δικός του Θάνος έφυγε για πάντα για τη γειτονιά των αγγέλων. Οπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο της «Espresso», ο Ανδρέας Μικρούτσικος, με το που πληροφορήθηκε το τραγικό νέο, ούρλιαξε το όνομα του αδελφού του και κατέρρευσε. Παρ’ όλα αυτά, βρήκε το κουράγιο να τον αποχαιρετήσει δημόσια, με μια σπαραξικάρδια ανάρτησή του στο facebook. «Μια στιγμή η ζωή μας, κι εσύ την έκανες αιωνιότητα» έγραψε, αναρτώντας μια παλιά φωτογραφία του.

Λαζόπουλος:«Πρώτη φορά είδα άνθρωπο να παλεύει τον καρκίνο με μαθηματικά»

Φ15
Ο Λαζόπουλος σκυθρωπός στην κηδεία

Συγκλονισμένος ο Λάκης Λαζόπουλος για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, μίλησε για την τελευταία συνάντηση που είχε μαζί του πριν από λίγες ημέρες στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν ο λαοφιλής δημιουργός. «Δεν θυμάμαι, αλλά είναι πολύ σύντομος ο χρόνος που ήμουν εκεί. Ολο αυτό το διάστημα συναντήθηκαν οι τροχιές μας, έχουμε κάνει και πάρα πολλές δουλειές μαζί. Δεν έκανε ποτέ σκόντο στην τέχνη του, δεν ασπάστηκε ποτέ κάτι φτηνό. Η μουσική του έχει φανερώσει όλη αυτή την κρυμμένη Ελλάδα της ψυχής, του μυαλού» ανέφερε ο καλλιτέχνης το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα, Ελλάδα».

«Κομμάτι της ψυχής μας»

Συνεχίζοντας ο Λάκης Λαζόπουλος σημείωσε ότι ο Θάνος Μικρούτσικος εκπαίδευσε την Ελλάδα μουσικά στο να συλλαβίζει και νοηματικά και μουσικά πολύ σπουδαία έργα. «Είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες, αλλά και ανθρώπους της εποχής, από τους πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ο Θάνος είναι κομμάτι της ψυχής μας, είναι μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας» είπε και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι πρώτη φορά είδα έναν άνθρωπο να παλεύει τον καρκίνο με μαθηματικά. Τα έβαζε κάτω κι έλεγε… “έχω αυτά τα συμπτώματα, αυτές τις παρενέργειες, αυτά τα πράγματα, αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό, αυτό πού καταλήγει;” Πρώτη φορά άκουγα μαθηματικές πράξεις στις σκέψεις που τις έβαζε για να πει “αυτό καταλήγει στον θάνατο, αυτό καταλήγει στη ζωή”… Ηταν τόσο “καθαρός” όσο ένα τραγούδι του. Η συμπεριφορά του ήταν πάντα “καθαρή” απέναντι στους ανθρώπους».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...