Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Ο θάνατος της Έρρικας Μπρόγιερ τσάκισε τον Κώστα Βουτσά

«Έφυγε η Ερρικούλα μου…» ψέλλισε συντετριμμένος ο Κώστας Βουτσάς, μαθαίνοντας το μεσημέρι της Κυριακής την είδηση για τον θάνατο της πρώτης του γυναίκας σε ηλικία 77 ετών. Μία ημέρα νωρίτερα η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της είχε κάνει γνωστή τη μάχη που έδινε για τη ζωή της η Έρρικα Μπρόγιερ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας.

Δυστυχώς, επρόκειτο για μάχη άνιση και εξαιρετικά σύντομη. Ο καρκίνος νίκησε τελικά το πανέμορφο κορίτσι της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου που μαζί με την αδελφή του Μαργαρίτα ήταν ένα από τα πιο ωραία και ταλαντούχα καλλιτεχνικά ντουέτα του ελληνικού θεάματος.

Φ2
Το ζευγάρι σε νεαρή ηλικία με τη Σάντρα

Έπαθε σοκ

Τα ξημερώματα της Κυριακής η Ερρικα Μπρόγιερ έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων, έχοντας δίπλα της τη μονάκριβη κόρη της Σάντρα Βουτσά, η οποία ήταν συντετριμμένη. Ράκος φάνηκε και ο Κώστας Βουτσάς όταν πληροφορήθηκε το άσχημο μαντάτο στο θέατρο Broadway, όπου βρέθηκε για τις ανάγκες της παιδικής παράστασης «Η Σταχτοπούτα», όπου παίζει. Δίχως να μπορεί να κρύψει το σοκ και τη συγκίνησή του, ο 88χρονος ηθοποιός είπε με δυσκολία λίγες κουβέντες στους δημοσιογράφους.

«Ήξερα ότι είχε διάφορα προβλήματα, αλλά πήγε από καρκίνο. Θεός σχωρέσ’ την Έρρικα. Ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Μάθαινα νέα της όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο τραγική η κατάστασή της. Κρίμα, πολύ στενοχωρήθηκα. Η Ερρικούλα μου έφυγε, η γλυκούλα μου» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως δεν μπορούσε να πει τίποτε άλλο εκείνη τη στιγμή.

Σε συνέντευξή της στην «Espresso» το 2016 η Έρρικα Μπρόγιερ είχε αναφερθεί στον μεγάλο της έρωτα με τον δημοφιλή κωμικό. «Γνωριστήκαμε στα “201 καναρίνια”. Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας καθόταν πίσω μου και στο διάλειμμα έκανε χιούμορ λέγοντάς μου “πώς και δεν έχεις πάρει το Όσκαρ ακόμα;” Μετά την εκδήλωση πήγαμε στο σπίτι του παραγωγού του φιλμ Τζέιμς Πάρις, όπου έκανε ένα μικρό πάρτι. Εκεί γνωριστήκαμε και μιλήσαμε για πρώτη φορά» είχε πει. Το 1965 παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους Σάντρα, ενώ αργότερα χώρισαν, κρατώντας ωστόσο άριστες σχέσεις.

φ3 2
Με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη

«Ήμουν νέα, δεν ήξερα από νοικοκυριό, ούτε να μαγειρεύω, μιλήσαμε και χωρίσαμε όμορφα. Η Σάντρα δεν είχε καταλάβει τίποτα. Επέστρεφε από το σχολείο και μου έλεγε “είπαν ότι χωρίσατε με τον μπαμπά”. Ο Κώστας όμως ερχόταν σπίτι, τρώγαμε, τη διάβαζε. Όταν μεγάλωσε, της εξηγήσαμε, αλλά εκείνη επέμενε να φέρει ο μπαμπάς της τα πράγματά του πίσω. Κάποια στιγμή το ξεπέρασε, γιατί πηγαίναμε όλοι μαζί εκδρομές, βγαίναμε, κι έτσι ήταν όσο πιο ανώδυνο γινόταν» είχε εξηγήσει στην ίδια συνέντευξή της. Πολύ αργότερα η Ερρικα έφτιαξε πάλι τη ζωή της, κάνοντας έναν δεύτερο γάμο με τον Γιάννη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν δημόσιος υπάλληλος, με καλή θέση και πολύ μορφωμένος. Το όνομα της Μπρόγιερ απασχόλησε πάλι έντονα τα media το περασμένο καλοκαίρι, όταν έπειτα από αποχή 20 ετών αποφάσισε να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

φ4 1
Με τον Σταμάτη Κόκκοτα

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το θεατρικό remake της «Παριζιάνας», που βασίζεται στο ομώνυμο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ, το οποίο βγήκε στους κινηματογράφους πριν από 50 χρόνια, με την ίδια να συμπρωταγωνιστεί με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Η Έρρικα έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Broadway και αποθεώθηκε, ενώ λίγες ημέρες μετά γιόρτασε τα 77α γενέθλιά της επί σκηνής. Δυστυχώς, η αρρώστια τής είχε στήσει… καρτέρι και στις αρχές Δεκεμβρίου αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει από την παράσταση προκειμένου να δώσει τον αγώνα της. Δεν τα κατάφερε όμως, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους.

φ5
Με τις Μπέσυ Μάλφα και Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην «Παριζιάνα»

Η κηδεία της θα τελεστεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 13.00, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Η κόρη της Σάντρα Βουτσά παρακαλεί αντί για στεφάνια να δοθούν χρήματα στο Σπίτι του Ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Οι θρυλικές εμφανίσεις με την αδελφή της υπό το βλέμμα των Ωνάση, Κάλλας και Κένεντι

φ6
Μαργαρίτα και Ερρικα Μπρόγιερ

Η Ερρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1942 στην Αθήνα. Ο πατέρας της Τέλης Ανθίδης ήταν Έλληνας ενώ η μητέρα της καταγόταν από την Αυστρία. Τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα ακολούθησαν καριέρα στον χώρο του θεάματος κρατώντας όμως το επίθετο της μητέρας τους, Μπρόγιερ. Αρχικά τραγουδούσαν ερασιτεχνικά σε αμερικανικό κλαμπ στη Γλυφάδα, απέναντι από τα Αστέρια.

Το επόμενο βήμα τους ήταν να υπογράψουν συμβόλαιο ως ντουέτο με τον διευθυντή του θρυλικού κέντρου. Εκεί έκαναν φωνητικά στον Γιάννη Βογιατζή και παρουσίαζαν χορευτικά νούμερα, γοητεύοντας τους θαμώνες των Αστεριών. Ο Ωνάσης, η Κάλλας, ο Νουρέγιεφ και η Κένεντι ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που διασκέδασαν στο εν λόγω μαγαζί την εποχή που μεσουρανούσαν εκεί οι αδελφές Μπρόγιερ.

«Η πιο τσαχπίνα ήμουν εγώ. Η Μαργαρίτα ήταν πιο όμορφη, είχε ωραίο κεφάλι. Γι’ αυτό και την κυνηγούσαν οι μικρότεροι άνδρες, ενώ εμένα οι ηλικιωμένοι, γιατί είχα baby face και με χάζευαν» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της η Ερρικα. Στα Αστέρια τις είδε ο Μίμης Τραϊφόρος και τους πρότεινε να βγουν στο θέατρο, όπως κι έγινε. Η πρώτη εμφάνιση των αδελφών Μπρόγιερ ως τραγουδίστριες στη μεγάλη οθόνη έγινε στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα», σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τη Φίνος Φιλμ, όπου ξεχώρισαν για τα χαριτωμένα ντουέτα τους.

Φ7
Με τον Κώστα Καρρά

Στην ταινία «Ο Θόδωρος και το δίκαννο» ερμήνευσαν μαζί με την Τζένη Βάνου το κομμάτι «Σου ’στησα καρτέρι», στο «Δεσποινίς Διευθυντής» τραγούδησαν οι δυο τους το «Άγγελε του Παραδείσου», ενώ στο «Τέντυ Μπόυ αγάπη μου» οι αδελφές Μπρόγιερ είπαν το «Little Kiss».

Την παρθενική της εμφάνιση ως ηθοποιός η Ερρικα Μπρόγιερ την έκανε το 1964 στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» του Γρηγόρη Γρηγορίου, ενώ στην «Παριζιάνα» ανέδειξε το υποκριτικό της ταλέντο ως Ελένη στο πλευρό της αξέχαστης Πελαζί Ρένας Βλαχοπούλου.

φ3 ξεγυρ
Η Μπρόγιερ με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα»

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...