Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Αποκάλυψη: Κακοποίηση σκύλων και bullying στους χειριστές των Κ9 της ΕΛ.ΑΣ.

Αμφιλεγόμενη διαδικασία εκπαίδευσης αστυνομικών σκύλων της ΕΛ.ΑΣ., με λάθη...

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης φαβορί για την παρουσίαση της «Φάρμας» στο Star

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης... παρουσιαστής στη «Φάρμα» του Star; Γιατί...

Αστράψαν τα φλας σε glam event για την ψυχική υγεία

Το διεθνές lifestyle brand THEMIS Z, που δημιούργησε η...

Ο Τομ Κρουζ δεν τα παρατάει στο «ρίξιμο» τη Σακίρα

Δεν λέει να το πάρει απόφαση ο Τομ Κρουζ...

Τέσσερις μήνες με τριετή αναστολή στη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει «μαϊμού» κακοποίηση

Ελεύθερη να επιστρέψει στην πατρίδα της είναι η 19χρονη Βρετανίδα η οποία κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, επειδή είχε καταγγείλει ψευδώς τον ομαδικό βιασμό της από 12 νεαρούς Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου την καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, προκαλώντας ανακούφιση στην ίδια και την οικογένειά της, που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένο κλίμα, καθώς έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σε πιστεύουμε» και «Βάλτε τους βιαστές στη φυλακή και όχι το θύμα».

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, οι συγκεντρωμένοι ακτιβιστές έκαναν λόγο για «επιφανειακή νίκη», ωστόσο ο εκ των συνηγόρων της κοπέλας χαιρέτισε το γεγονός ότι η ποινή που επιβλήθηκε επιτρέπει στη 19χρονη να επιστρέψει στο σπίτι της. Παρ’ όλα αυτά, αμφισβήτησε έντονα την απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε ότι ο αγώνας για τη δικαίωσή της θα συνεχιστεί.

Τον περασμένο Ιούλιο, η νεαρή Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από την παρέα των 12 Ισραηλινών που διέμεναν στο ξενοδοχείο της, στην Αγία Νάπα. Όμως, στη συνέχεια είχε ανακαλέσει, υποστηρίζοντας ότι έκανε την καταγγελία για να εκδικηθεί τους νεαρούς επειδή τη βιντεοσκοπούσαν την ώρα που έκανε σεξ με κάποιους εξ αυτών.

Κάτω από πίεση

Στο δικαστήριο, η 19χρονη υποστήριξε ότι απέσυρε την καταγγελία κάτω από την πίεση των αστυνομικών που την ανέκριναν επί ώρες χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό της, κάνοντας ωστόσο δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής.

«Αποφάσισα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία!» τόνισε ο πρόεδρος Μιχαήλ Παπαθανασίου, προσθέτοντας πως βασίστηκε στο νεαρό της ηλικίας της κατηγορούμενης και στην εξάρτησή της από αντικαταθλιπτικά. Ωστόσο, τόνισε πως «η μόνη αρμόζουσα ποινή σε σχέση με την κατηγορία είναι η ποινή φυλάκισης, ενώ οποιαδήποτε άλλη ποινή δεν θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του νόμου και θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα σε επίδοξους νέους παραβάτες».

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Δευτέρα 22 Μαΐου, τοποθεσία Νέα Ερυθραία, μόλις λίγες ώρες...

Βανδή – Μπισμπίκης: Αγκαλίτσες και φιλάκια στου Ψυρρή για το ζευγάρι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο αληθινά ερωτευμένο...

Με αποκαλυπτική εμφάνιση στα μπουζούκια

Πήγε να διασκεδάσει λίγους μήνες πριν ντυθεί νυφούλα και...

Σοφία Καρβέλα: Σαρώνουν τα μαγιό της στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι έφτασε και στην κοσμική Αθήνα σουξέ γνωρίζουν...

Στο σκαμνί 49χρονος δάσκαλος yoga και η σύζυγός του – Κατηγορούνται ότι παρέσυραν σε ερωτικό τρίγωνο Ισπανίδα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν στις...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Κίμωνας Κουρής: Το ζευγάρι στο γάμο του Μουζουράκη

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με τον σύντροφό της, Κίμωνα Κουρή...

Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κοζάρη: Το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου τους

Ο Πάνος Μουζουράκης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του,...

Στάθης Σταμουλακάτος: Ερωτευμένος με νεότερή του ηθοποιό;

Μέσα στη θεατρική παράσταση «Κωλόκαιρο» άνθισε ερωτική λιακάδα.Ο πρωταγωνιστής...