Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Αντρόγυνο έδωσε δικαστικές μάχες για το ποιος θα κερδίσει την επιμέλεια των παιδιών του

Την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» θυμίζει σε αρκετά σημεία η σφοδρή αντιδικία δύο πρώην συζύγων, οι οποίοι διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στα δικαστήρια για την επιμέλεια των τριών παιδιών τους.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ο πατέρας, μάλιστα, εξαντλώντας κάθε δικονομικό μέσο που είχε στη διάθεσή του, κατήγγειλε την πρώην σύζυγό του για απαγωγή ανηλίκων, επικαλούμενος τη Διεθνή Σύμβαση της Χάγης!

Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε αυτή τη μάχη, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημά του για επιστροφή των παιδιών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το ζευγάρι, το οποίο παντρεύτηκε το 2009, είχε στην αρχή σημαντική οικονομική επιφάνεια, καθώς εργάζονταν και οι δύο σε γνωστή αεροπορική εταιρία. Όταν οι μισθοί τους άρχισαν να… κατρακυλούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο 48χρονος (σήμερα) άνδρας άρχισε να σκέφτεται τρόπους για να αυξήσουν το οικογενειακό εισόδημα.

Στην άλλη άκρη της γης

Εκείνη την περίοδο, η πρεσβεία του Καναδά ζητούσε άτομα για να εργαστούν σε επαρχία της χώρας, όπου τον χειμώνα ο υδράργυρος μπορεί να κατρακυλήσει ακόμα και στους -35 βαθμούς Κελσίου! Έτσι, στο μυαλό του συζύγου μπήκε η… παράτολμη ιδέα να μετακομίσει στον Καναδά και προσπάθησε να πείσει και τη 44χρονη σύζυγό του να τον ακολουθήσει μαζί με τα τρία παιδιά τους. Στην αρχή, η γυναίκα ήταν αρνητική, όταν όμως ο σύζυγός της την απείλησε με διαζύγιο αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να τον ακολουθήσει στην άλλη άκρη της Γης!

Τον πρώτο καιρό, η 44χρονη προσπάθησε σκληρά να προσαρμοστεί στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην κεντρική επαρχία του Καναδά. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρει στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον του πρώην συζύγου της, κατά τους χειμερινούς μήνες από το μεσημέρι και μετά δεν κυκλοφορεί ψυχή στον δρόμο, καθώς υπάρχει φόβος για κρυοπαγήματα. Όσο για τα παιδιά που ζουν εκεί, δεν βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου, αλλά μένουν σε κλειστές κλιματιζόμενες αίθουσες ή βγαίνουν με ειδική ισοθερμική στολή που φορούν οι… Εσκιμώοι!

Εξαιτίας όλων αυτών, η 44χρονη πήρε το 2015 την απόφαση να ανακοινώσει στον σύζυγό της ότι σκοπεύει να επιστρέψει με τα παιδιά τους στην Ελλάδα, και εκείνος το δέχθηκε με βαριά καρδιά. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η 44χρονη ήταν με το ένα πόδι στον Καναδά και με το άλλο στην Ελλάδα. Μάλιστα, έπειτα από επίμονη δική του παρότρυνση, επέστρεψε και πάλι στον Καναδά το 2017 και παρέμεινε εκεί για ακόμη έναν χρόνο, ωστόσο, πριν από λίγο καιρό, αποφάσισε ότι «δεν πάει άλλο» και ανακοίνωσε στον άντρα της ότι φεύγει με τα παιδιά και δεν σκοπεύει να επιστρέψει.

Έκτοτε ξεκίνησε μια άγρια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους, με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκατέρωθεν. Αν και το παιχνίδι έδειχνε να έχει χαθεί για τον πατέρα, καθώς και οι τέσσερις προσωρινές διαταγές που βγήκαν το περασμένο καλοκαίρι ανέθεταν στη μητέρα την προσωρινή επιμέλεια των δύο ανηλίκων, αποφάσισε να μην καταθέσει τα όπλα.

Έτσι, πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας την πρώην σύζυγό του για αρπαγή ανηλίκων, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης, φροντίζοντας παράλληλα να αποσιωπήσει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Δικαιοσύνης του Καναδά ενημέρωσε εκείνο της Ελλάδας πως «παγώνουν» όλα και ότι η δικαστής που δίκαζε τα ασφαλιστικά μέτρα δεν πρέπει να εκδώσει απόφαση, έως ότου κριθεί αν έχει γίνει ή όχι διεθνής αρπαγή ανηλίκων. Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα και, πριν από λίγες ημέρες, βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριπτε το αίτημα του καναδικού υπουργείου Δικαιοσύνης για επιστροφή των παιδιών στον πατέρα.

«Κριτήριο στις υποθέσεις επιμέλειας και ανατροφής ανήλικων τέκνων είναι πάντα το συμφέρον των παιδιών και η άρτια ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Τα ελληνικά δικαστήρια ενέσκηψαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση της εντολέως μου, ζήτησαν να δουν τα ίδια τα παιδιά και έκριναν με διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις ότι είναι προς το συμφέρον τους η παραμονή τους με τη μητέρα τους στην Ελλάδα, απορρίπτοντας την αίτηση επιστροφής τους στον Καναδά, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης» δήλωσε ο συνήγορος της 44χρονης Αριστείδης Καραμπασιάδης.

κεφαλι ΣΕΛ 14 15 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΙΑΔΗΣ
ο δικηγόρος Αριστείδης Καραμπασιάδης

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...