Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Μπουρλότο σε αίθουσα δικαστηρίου

Συνέλαβαν 26χρονο (με παρελθόν σε εμπρησμούς) που ομολόγησε τη φωτιά στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου.

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες νωρίς το πρωί το Ακροατήριο Α’ του δικαστικού μεγάρου της Ρόδου, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, όμως η ανεκτίμητη και τεράστιας αξίας εικόνα του Εσταυρωμένου καταστράφηκε ολοσχερώς. Στον χώρο βρέθηκαν δύο απειλητικά σημειώματα που είχε αφήσει το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας ο 26χρονος δράστης, ο οποίος ομολόγησε και κρατείται. Στα σημειώματα που έβριζε και απειλούσε δικαστές και δικηγόρους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αλήτες… δικηγόροι… ήρθε η ώρα σας».


Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου μετέβη στο γραφείο της στις 6.45 το πρωί της Παρασκευής και μισή ώρα αργότερα ο κλητήρας του Εφετείου Δωδεκανήσου διαπίστωσε ότι έβγαιναν καπνοί από το λεβητοστάσιο του μεγάρου. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική και τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που διαπίστωσαν πως είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στα έδρανα στο αριστερό μέρος της αίθουσας. Χθες στη συγκεκριμένη αίθουσα που έγινε στάχτη ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.


Από τις έρευνες εντοπίστηκε ο νεαρός εμπρηστής που είχε προκαλέσει στο παρελθόν πυρκαγιές σε πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια της Ρόδου και ομολόγησε. Το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή και έντονο προβληματισμό για το πώς ακριβώς έγινε ο εμπρησμός μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Πώς, δηλαδή, κατάφερε ο δράστης να μπει ανενόχλητος στην αίθουσα συνεδριάσεων, να βάλει φωτιά και να αφήσει και τα απειλητικά σημειώματα.


Ιδιαίτερα μεγάλη θλίψη όμως προκαλεί η ολοσχερής καταστροφή της εικόνας του Εσταυρωμένου που βρισκόταν ακριβώς πάνω από την έδρα και χρονολογείται από την Κατοχή. Διαμαρτυρόμενοι οι δικαστικοί προχώρησαν χθες σε στάση. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου καταδίκασε την εμπρηστική ενέργεια και εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας τόσο για το προσωπικό όσο και για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το υλικό. Δήλωσε δε αποχή από τα καθήκοντά του από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου της Παρασκευής, ενώ κάλεσε τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Δευτέρα.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...