Εξωσκελετός επιτρέπει σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση να περπατήσουν και πάλι

Να περπατήσουν ξανά, ακόμη και να ανέβουν σκάλες, επιτρέπει σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση ρομποτικός εξωσκελετός.

Τα «ρομποτικά παντελόνια», όπως αποκαλεί τη συσκευή ο διεθνής Τύπος, «σήκωσαν» επίσης από τα αναπηρικά καροτσάκια άτομα που έχασαν την ικανότητα να βαδίζουν από εγκεφαλικό ή τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης.

Ο εξωσκελετός «Rex», όπως αναφέρει η «Daily Mail», αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός από τις φυσικοθεραπείες σε ασθενείς με πολύ αδύναμα ή σχεδόν παράλυτα πόδια εξαιτίας της πολλαπλής σκλήρυνσης. Αποτελείται από πλαστικά και μεταλλικά μέρη τα οποία ελέγχονται από ηλεκτρονικό εγκέφαλο και βοηθούν τον ασθενή να σηκώσει το βάρος του σώματός του.

Παράλληλα τού προσφέρουν την απαραίτητη ισορροπία κατά τη βάδιση, έτσι ώστε να μην πέφτει, όπως συμβαίνει συχνά με τους ασθενείς της συγκεκριμένης πάθησης που πλήττει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Όπως λένε οι δημιουργοί του, ο εξωσκελετός μαθαίνει ξανά στον ανθρώπινο οργανισμό να περπατάει δυναμώνοντας τους μυς των ποδιών και της κοιλιάς.

Τα «ρομποτικά παντελόνια», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δοκιμάζονται σε 20 εθελοντές στο νοσοκομείο της πόλης Καντέρμπερι Kent and Canterbury Hospital. Ανάμεσά τους είναι ο Ρίτσαρντ Ασκι – Χάλεϊ, ο οποίος μετά τη χρήση του Rex κατάφερε να χορέψει στον γάμο του, και ο Στιβ Μπαρνς, που κατάφερε να περπατήσει ξανά και να ανέβει σκάλες.

18148824 7434625 The machine takes away the risk of falling and the fear that acc a 1 1579367990710
Ο εξωσκελετός «Rex»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ