Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

Τρεις Αλγερινοί πήγαν να σφάξουν τον Έλληνα τζουντόκα, Χάρη Παπαϊωάννου

Δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τις Οsae waza (τεχνικές ακινητοποίησης) ενός… ολυμπιονίκη του τζούντο οι Αλγερινοί διαρρήκτες που προσπάθησαν να παραβιάσουν το αυτοκίνητο της αδελφής του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στα Εξάρχεια!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Παρόλο που ο ένας απείλησε να τον σφάξει με μαχαίρι, ο Έλληνας τζουντόκα τον εξουδετέρωσε με λαβή «osaekomi», αναγκάζοντάς τον να αναφωνήσει «maitta» («εγκαταλείπω»)!

Ο ολυμπιονίκης της Ατλάντα με συμμετοχή σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία +100 κιλών του τζούντο Χάρης Παπαϊωάννου, που είναι και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, είδε το μεσημέρι της Παρασκευής τη γιατρό αδελφή του να σταθμεύει το Ι.Χ. της μάρκας Renault Clio έξω από το υπερυψωμένο υπόγειο πολυκατοικίας στο οποίο διαμένει στην οδό Ερεσσού στα Εξάρχεια για να τον επισκεφτεί.

«Θα σου κόψω τον λαιμό»

Την ώρα που η 50χρονη γυναίκα βρισκόταν στο διαμέρισμά του, ο 49χρονος ολυμπιονίκης είδε τρεις αλλοδαπούς να έχουν σπάσει το φινιστρίνι του Renault από την πλευρά του οδηγού και να ψάχνουν στο εσωτερικό. Αστραπιαία πήδησε από το παράθυρο στον δρόμο και συνεπλάκη με τον έναν από τους διαρρήκτες, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή διαφεύγοντας προς τα Εξάρχεια.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο Αλγερινός έβγαλε ένα μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών απειλώντας με αυτό τον διώκτη του: «Θα σου κόψω το λαιμό, π***τη!» φέρεται ότι τον απείλησε σε σπαστά ελληνικά, όπως κατήγγειλε αργότερα ο Χάρης Παπαϊωάννου!

Όσο και αν η αδελφή του ολυμπιονίκη καλούσε επανειλημμένα το «100» και ενημέρωνε για το περιστατικό ζητώντας βοήθεια, αστυνομικοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ! Παρά τις τέσσερις κλήσεις της στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, επί 25 λεπτά περίμενε μάταια περιπολικό! Στην τελευταία επικοινωνία της, μάλιστα, πήρε την απάντηση ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή λόγω της ιδιαιτερότητάς της!

Αντίθετα, στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν «αλληλέγγυοι» και αντιεξουσιαστές, που άρχισαν να επιτίθενται φραστικά στον 49χρονο τζουντόκα φωνάζοντάς του να αφήσει τον… μετανάστη! Και αυτοί, όμως, δοκίμασαν οδυνηρή έκπληξη, όταν τους πήραν με τις… πέτρες 10 Αλγερινοί που ξεθάρρεψαν επειδή δεν είχε εμφανιστεί περιπολικό και θέλησαν να τους απομακρύνουν για να διαφύγει ο ομοεθνής τους, κάτι που τελικά κατάφερε!

Σχεδόν 40 λεπτά μετά την έναρξη της συμπλοκής έφτασαν στην οδό Ερεσσού ένας υπαστυνόμος και ένας αστυφύλακας της Ασφαλείας Εξαρχείων με πολιτικά, καθώς μια ηλικιωμένη είχε πάει η ίδια στο τμήμα για να ζητήσει βοήθεια για έναν πολίτη που δέχτηκε επίθεση από αλλοδαπούς και αλληλέγγυους!

Ο Χάρης Παπαϊωάννου και η αδελφή του πήγαν στο τμήμα, όπου οι αστυνομικοί τούς έδειξαν φωτογραφίες και αναγνώρισαν τους τρεις Αλγερινούς που διέρρηξαν το αυτοκίνητο. Και οι τρεις είναι σεσημασμένοι για βίαιες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

f3 SARAF ΑΛΓΕΡΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ
Ο σεσημασμένος Charaf σε παλαιότερη διάρρηξη αυτοκινήτου

Μάλιστα, τα στοιχεία του αλλοδαπού δράστη που απείλησε με μαχαίρι τον τζουντόκα είχαν δημοσιοποιηθεί με εισαγγελική διάταξη στις 22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον «άνθρωπο με τα… χίλια ονόματα», Ahmed ή Meisia ή Abdelahouf Mohammad ή Charaf ή Abbas, που γεννήθηκε στην Αλγερία από το 1996 ως το… 2004!

Σε βάρος του Charaf και των συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία μεταξύ άλλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψής τους. Ο 49χρονος ολυμπιονίκης φέρεται έντονα ενοχλημένος από την αδιαφορία της Άμεσης Δράσης και προτίθεται να προσφύγει σε ένδικα μέσα, εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές κατά των τριών Αλγερινών.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», τα δύο αδέλφια ευχαρίστησαν τους δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων που έσπευσαν πεζή στο σημείο. Μάλιστα, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ένα ολόκληρο Τμήμα Ασφαλείας στην πιο «δύσκολη» περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου η εγκληματικότητα και τα βίαια περιστατικά είναι καθημερινά φαινόμενα, διαθέτει για την ασφάλεια των πολιτών μόλις… δύο αστυνομικούς!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...