Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης

Εκτός από τους ενηλίκους η γρίπη σαρώνει και τους μικρούς, με αποτέλεσμα στα περισσότερα σχολεία της χώρας να είναι περισσότεροι οι απόντες από τους παρόντες μαθητές. Αρκετοί δήμοι πήραν την πρωτοβουλία να κρατήσουν κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία, όμως η κατάσταση που διαμορφώνεται κινητοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Με χθεσινή εγκύκλιό του προς τις σχολικές μονάδες ενημερώνει ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται ως πέντε ημέρες.

Κατόπιν αιτήσεως

Η απόφαση αυτή, σημειώνεται στην εγκύκλιο, «εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας».

Είχε προηγηθεί το αναγκαστικό κλείσιμο τεσσάρων νηπιαγωγείων και ενός δημοτικού στην κεντρική Μακεδονία λόγω του αυξημένου αριθμού απόντων μαθητών, όπως είπε στο ΑΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Δύο νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ δύο νηπιαγωγεία, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη δυτική Θεσσαλονίκη σήμερα (σ.σ.: χθες), δεν λειτουργούν διότι οι γονείς δεν έχουν πάει τα παιδιά τους λόγω ασθένειας ή επειδή φοβούνται μήπως αρρωστήσουν, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή αναστολής της λειτουργίας τους» επισήμανε ο κ. Κόπτσης.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε δημοτικό του Δήμου Αμπελοκήπων από τους 263 μαθητές του δημοτικού σχολείου απουσίασαν χθες 212!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ