«Στερεύουν» οι καταρράκτες της Έδεσσας λόγω έργων

Χωρίς τους ξακουστούς καταρράκτες της θα μείνει το επόμενο διάστημα η Εδεσσα, καθώς τεχνικοί λόγοι επιβάλλουν να «στερέψουν» για ένα τρίμηνο, προκειμένου να γίνουν έργα στεγανοποίησης!

Συγκεκριμένα, η ροή του νερού θα διακόπτεται για τρεις ημέρες την εβδομάδα από τις 15 Φεβρουαρίου και για τους επόμενους μήνες, ώσπου να ολοκληρωθούν τα έργα στεγανοποίησης του Εδεσσαίου ποταμού. Και αυτό γιατί τα νερά του ποταμού έχουν αρχίσει να εισχωρούν στα υπόγεια των πολυκατοικιών που βρίσκονται περιμετρικά του, απειλώντας τα κτίρια με σοβαρές διαβρώσεις.

«Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το ποτάμι που διασχίζει την Εδεσσα είναι ότι έχουν καταστραφεί κατά μήκος του κεντρικού ποταμοβραχίονα τα συρματοκιβώτια (ζαρζανέτια), με αποτέλεσμα να έχουμε εισχώρηση των υδάτων στα υπόγεια των πολυκατοικιών και να δημιουργούνται προβλήματα στις περιοχές που βρίσκονται δίπλα στον κεντρικό ποταμό» τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Σαμλίδης.

«Το νερό το παρακάμπτουμε σε άλλο ποτάμι, για να εκτονώνεται η πίεσή του και να καταλήγει στην τεχνητή λίμνη. Με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουμε, μέχρι να υλοποιηθεί σε 30 τριήμερα, δηλαδή σε περίπου 90 ημέρες συνολικά» είπε από την πλευρά του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ