Θραύση κάνει η ιστοσελίδα Car Next Door, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να ενοικιάσει το αυτοκίνητό του

Θραύση κάνει στην Αυστραλία μια νέα τάση η οποία ακολουθεί τα βήματα του Airbnb. Μόνο που αντί για το διαμέρισμά τους οι Αυστραλοί «ενοικιάζουν» το αυτοκίνητό τους. Το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο που πολλοί έχουν σπεύσει να το χαρακτηρίσουν «Airbnb των αυτοκινήτων»

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως εξηγεί η αυστραλιανή έκδοση της «Daily Mail», μπορεί να καταχωρίσουν το αυτοκίνητό τους στην ιστοσελίδα Car Next Door ή στην ομώνυμη εφαρμογή. Οποιοσδήποτε κάτοικος ή τουρίστας στην Αυστραλία μπορεί να το ενοικιάσει για λίγες ώρες πληρώνοντας 3,5 ευρώ την ώρα. Μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσει ολόκληρη την ημέρα καταβάλλοντας στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου 18 ευρώ, καθώς και 20 σεντς για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσει.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το Car Next Door καλύπτει πλήρως τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση ζημιάς του οχήματός τους. Οι οδηγοί που ενδιαφέρονται να τα ενοικιάσουν καταβάλλουν εξαρχής ένα ποσό ως ασφάλεια και σε περίπτωση που αυτό δεν καλύπτει τη ζημιά, η εταιρία αναλαμβάνει τα πρόσθετα έξοδα. Πληρώνει επίσης ενδεχόμενα πρόστιμα για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, σύμφωνα με την «Daily Mail Australia» της Κλέμενς Βαντάμ και του Κάμπελ Γουάιτ από τη Μελβούρνη. Το 2017 άρχισαν να προσφέρουν προς ενοικίαση το Toyota Corolla τους στο Car Next Door και δύο χρόνια αργότερα είχαν βγάλει 12.400 ευρώ, με τα οποία πλήρωσαν τον γάμο τους στο Παρίσι και τον μήνα του μέλιτος στην Πορτογαλία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ