Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή για το νεκρό μωρό στου Ζωγράφου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία που μεταφέρθηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις περί ξεκάθαρης σεξουαλικής κακοποίησης ενός εκ των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροτομή.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου βρέφους, Αρουάν Μπάκρι, ανέφερε ότι ο πατέρας έχει συγχωρέσει τον ιατροδικαστή που διαπίστωσε λανθασμένα παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση και δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε μηνύσεις, ωστόσο πρόθεση του Συνδέσμου Σύρων στην Ελλάδα είναι να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

f3 5

«Ο πατέρας τούς συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε, αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα, θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας. Δυστυχώς, βιάστηκε ο ιατροδικαστής και έβγαλε πόρισμα κατευθείαν, τις πρώτες ώρες. Επέμενε ότι είναι σεξουαλική βία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκρι.

«Έλαμψε η αλήθεια»

Νωρίτερα ο πατέρας του άτυχου βρέφους είχε αναφέρει με ανακούφιση σε δηλώσεις που είχε κάνει στον AΝΤ1: «Δόξα τω Θεώ, έλαμψε η αλήθεια από όλες τις πλευρές. Το χτύπημα ήταν διπλό. Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν βιαστής…»

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του νόμου 3528/2007. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή στο άψυχο κορμάκι του παιδιού υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

f2 6
Το άτυχο βρέφος

Για «τραγικό σφάλμα» των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση του 11 μηνών βρέφους έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

«Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για τη φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν» τόνισε ο κ. Λέων, ενώ συνέστησε στους συναδέλφους του να είναι πιο προσεκτικοί όταν κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος εξέτασε τη Δευτέρα το νεκρό βρέφος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είχε κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση του μωρού, κάτι που είχε διαπιστωθεί μακροσκοπικά ήδη από την προηγούμενη μέρα.

f4
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης

Ωστόσο στην επίσημη έκθεση νεκροτομής που υποβλήθηκε γραπτώς στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής δεν αναφερόταν πουθενά ο όρος «σεξουαλική κακοποίηση». Αντίθετα, αναφερόταν ότι από τη νεκροτομή «παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου».

Σημειώνεται ότι η μητέρα του παιδιού, που έπασχε από μικροκεφαλία, είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή ότι αναγκαζόταν κάποιες φορές να χορηγεί με υποκλυσμό στο παιδί της κάποιο σκεύασμα, κάτι που είχε επιβεβαιώσει στην κατάθεσή του και ο νευρολόγος που το παρακολουθούσε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...