Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι κάνει βόλτες με σκάφος στη Μύκονο

Ο καιρός έχει ζεστάνει ξανά και θυμίζει καλοκαίρι παρά...

Έρχεται στο Netflix η δεύτερη σεζόν της σειράς «I Am Georgina»

Η δεύτερη σεζόν της σειράς «I Am Georgina» έρχεται...

Το μπότοξ λειτουργεί και ως ψυχοφάρμακο για σοβαρές παθήσεις

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φανατικός των επεμβάσεων αισθητικής...

Ο Νίκος Οικονομόπουλος γίνεται ντοκιμαντέρ στον ΑΝΤ+

Η ζωή του Νίκου Οικονομόπουλου, ντοκιμαντέρ στον ΑΝΤ+! Ο τραγουδιστής,...

Εφαρμογές 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα & Παραγωγή

Σημαντικό και επίκαιρο Workshop διοργάνωσαν η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και η Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, με την υποστήριξη των ΣΒΕ, ΣΒΑΠ, ΣΒΣΕ, ΣΒΘΣΕ, ΣΕΒΠΔΕ, Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και CEO Initiative, για το ολοένα και πιο ψηφιακό μέλλον της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και τις εφαρμογές της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική Βιομηχανία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στην Κηφισιά.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, εξέφρασε τη χαρά της Ε.ΕΝ.Ε για το γεγονός ότι η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα δημιουργικών συνεργειών, πρωτίστως με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, καθώς και τους περιφερειακούς συνδέσμους που όλοι μαζί αντιπροσωπεύουν τον πλούτο της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας που υπάρχει σε πυρήνες ανά την Ελλάδα και κατέληξε:

«Όλα δείχνουν πως η Ελλάδα έχει αλλάξει δυναμική, αλλάζει ταχύτητα, το κράτος γίνεται πιο σύγχρονο και πιο επιτελικό και σύντομα πολύ ψηφιακό. Επίσης, κάτι αλλάζει στην Ελληνική επιχειρηματικότητα, σκιαγραφείται ένα παράθυρο ευκαιρίας, για παραγωγικές συνέργειες που θα προσδώσουν κλίμακα και εξωστρέφεια, και ευκαιρίες για ένα νέο μοντέλο που θα χτίζει υπεραξία με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία αιχμής και μία αναγέννηση της ελληνικής παραγωγής και βιομηχανίας σε όλο τους το φάσμα, από την αγροδιατροφική αλυσίδα, μέχρι τη διαστημική τεχνολογία και τη ρομποτική».

1. Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος
Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Από την πλευρά του ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Α’ Αντιπρόεδρος, Ε.ΕΝ.Ε & Πρόεδρος, EFA Group τόνισε ότι κλειδί της ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, είναι να ενισχύσουν τις ελληνικές εξαγωγές μέσω επενδύσεων στο εξωτερικό μεγαλώνοντας έτσι το μέγεθος της επιχειρηματικής τους επικράτειας.

Συμμερίστηκε την άποψη ότι «δεν είναι τελικά οι ξένοι που επενδύουν στη βιομηχανία, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες», προσθέτοντας ότι «ναι μεν είμαστε μόνοι μας στη βιομηχανία, αλλά τώρα η τεχνητή νοημοσύνη είναι μαζί μας στην προσπάθεια αυτή. Αν οι επιχειρήσεις μπορέσουν να συνδυάσουν τη εξωστρέφεια με την τεχνητή νοημοσύνη, τότε θα έχουν επιτύχει μια επανάσταση».

Εκπροσωπώντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Ν. ΜΠΑΖΙΓΟΣ Α.Ε, κ. Μάνος Μπαζίγος, αφού παρουσίασε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ η οποία αποτελείται από 60 μεταποιητικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών με αθροιστικό κύκλο εργασιών 3,5 δις ευρώ, που ζουν μέσα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις, βιώνουν την αλλαγή τόσο της παραγωγικής διαδικασίας και της διανομής, όσο και της φύσης των ίδιων των προϊόντων και της εργασίας, τόνισε:

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Ηλεκτροσόκ» στους οίκους ανοχής - Όλα στο... ημίφως και κλιματισμός με... μέτρο

«Στις αλλαγές αυτές οφείλουν να προσαρμόζονται, ώστε να συνεχίζουν να καινοτομούν, να εξάγουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την ευημερία των πολιτών. Σ’ αυτές τις αλλαγές η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα» – και κατέληξε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συνεργασιών στο πλαίσιο συστάδων επιχειρήσεων, οικοσυστήματα στα οποία η κάθε επιχείρηση συμβάλλει με τις δικές της δεξιότητες και δυναμική για το καλό του συνόλου.

Μετά την εισαγωγή στο θέμα από τον Συντονιστή της όλης εκδήλωσης και Συνιδρυτή της Οργάνωσης Industry-Disruptors Game-Changers (ID-GC) κ. Μιχάλη Στάγκο, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς παρουσίασε τη στρατηγική και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ψηφιακή μετάβαση, στόχος της οποίας είναι μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς, η Ελλάδα να φτάσει στο μέσο επίπεδο του ρυθμού ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία που υπάρχει σε όλη την ΕΕ.

«Ο κεντρικός σχεδιασμός μέσα από το Υπουργείο θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της δια-λειτουργικότητας ανάμεσα στις διάφορες δομές και υπηρεσίες του δημοσίου, να απλουστεύσει κάθε σημείο προσέγγισης του επιχειρηματία με το κράτος, και να εξασφαλίσει διαφάνεια και ίσους κανόνες για όλους».

Ακολούθησε η Κεντρική Ομιλία από τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gizelis Robotics, κ. Ευάγγελο Γκιζελή, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της παραγωγής και το αύριο της Ελληνικής Βιομηχανίας μέσα από την Αυτοματοποίηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη, σκιαγραφώντας τον πρακτικό χάρτη για το Industry 4.0.

Στη συνέχεια, με παρέμβασή του ο κ. Παναγιώτης Λώλος, Γενικός Δ/ντής του Τομέα Σωλήνων Χαλκού ElvalHalcor και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παραγωγής, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα οφέλη του Μετασχηματισμού της Ελληνικής Βιομηχανίας. Συγκεκριμένα στα οφέλη συγκαταλέγονται η μείωση των παραγωγικών δαπανών, εφοδιαστικής και διαχείρισης ποιότητας, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης σε απαιτήσεις με ευέλικτα και αποδοτικότερα παραγωγικά συστήματα που προκύπτουν από την υιοθέτηση ψηφιακών πρακτικών στα πλαίσια ενός smart factory.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Αχιλλέας Λίτσιος «έσβησε» ακριβώς 18 χρόνια μετά τον χαμό της κορούλας του

Όσο για τις προκλήσεις, αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στο κόστος επένδυσης και την απουσία πηγών χρηματοδότησης, στην έλλειψη υποστήριξης από κατάλληλα προσαρμοσμένα πληροφοριακά συστήματα, ελλείψεις σε υποδομές και δίκτυα τύπου 5G, σε συγκεκριμένες δεξιότητες, καθώς και στην αντίσταση στην αλλαγή.

«Η αλλαγή κουλτούρας απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από την εγκατάσταση και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και απαιτεί κυρίως τη δέσμευση της διοικητικής κορυφής μιας επιχείρησης και τη διάχυση μιας νέας προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λώλος και κατέληξε: «Συμπερασματικά, οι προκλήσεις είναι μικρότερες από τα οφέλη και συνεπώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής βιομηχανίας είναι αδήριτη ανάγκη».

Ο κ. Βαγγέλης Βλάχος, Υπεύθυνος A.I. στην Gizelis Robotics παρουσίασε κάποια πρακτικά παραδείγματα Robotics, AI, 3D design & Machine Learning με τις αντίστοιχες εφαρμογές και τάσεις. Ακολούθησαν μαρτυρίες εταιριών: Ο κ. Κωστής Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Calpak, παρουσίασε την εμπειρία μετάβασης και μετασχηματισμού της εταιρίας του.

Ο Δρ. Αθανάσιος Πότσης, Πρόεδρος ΕΒΙΔΙΤΕ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η διαστημική τεχνολογία χρησιμοποιεί τόσο ρομποτική, όσο και A.I. τεχνολογίες έχοντας ανταπτύξει και ωριμάσει προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται στο διάστημα εδώ και χρόνια. Οι τεχνολογίες και τα προϊόντα αυτά περνάνε σταδιακά σε χρήση και στον εμπορικό τομέα επηρεάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη. Οι ελληνικές εταιρίες διαστημικής τεχνολογίας μπορούν να δώσουν λύσεις σε θέματα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης σε πολλαπλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αναφέρθηκε στο όραμα και τις επενδύσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ώστε να είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και της τεχνολογίας, δίνοντας τη σκυτάλη στον Χειρουργό Δρ. Ντίνο Κωνσταντινίδη ο οποίος παρουσίασε πώς πραγματοποιείται μια εγχείρηση με την υποστήριξη ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας, πώς επιτυγχάνεται η συνεργασία ανάμεσα στον χειρουργό και τη μηχανή και πώς αναπτύσσονται οι έννοιες του Augmented Intelligence και του ψηφιακού χειρουργείου.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ομάδα 10 Αλβανών επιχείρησε να αρπάξει τον «Έσκο» από τον Ερυθρό Σταυρό

10. Χρήστος Αποστολόπουλος
Χρήστος Αποστολόπουλος

Το ενδιαφέρον αυτό πάνελ των πρακτικών εφαρμογών και παραδειγμάτων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της περίπτωσης της SABO από τον κ. Μηνά Πάντο, Επικεφαλή του τμήματος IT & IoT της εταιρίας.

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο κ. Γιάννης Σταύρου Α΄ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΒΕ, αναφέρθηκε τόσο στο μέλλον της Βιομηχανίας, όσο και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεταποίηση στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα.

Ο κ. Κώστας Θέος, Γενικός Διευθυντής της «Ελληνική Παραγωγή –Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», ο κ. Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της E.EN.E, συζήτησαν τα συμπεράσματα και απάντησαν σε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, ενώ ανέφεραν πως η εκδήλωση αυτή είναι η αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Σχετικά με την ΕΕΝΕ

Σχετικά με την «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη»

Μέλη

14. Στιγμιότυπο Εκδήλωσης 1 scaled 1

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τους «τσακώσαμε» να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι από τα ελληνικά κυκλαδίτικα νησιά που...

Παντρεύτηκε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε γνωστός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης. Το...

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις της βουλευτού οδήγησαν τον σύζυγό της να καταθέσει αίτηση διαζυγίου

Η βουλευτής μπορεί να είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις ωστόσο έβρισκε...

Πώς το love story του Γιώργου Μπακέλα και του συντρόφου του κατέληξε στον Πανάγιο Τάφο

Χόλιγουντ, ακριβά αμάξια, καμβάδες με χρώμα και διαμάντια, βραβεύσεις,...

«Ηλεκτροσόκ» στους οίκους ανοχής – Όλα στο… ημίφως και κλιματισμός με… μέτρο

Όσοι τρέχουν… ξαναμμένοι στους οίκους ανοχής για να ικανοποιήσουν...

Ο Γιώργος Λιάγκας ψάχνει για συμπαρουσιάστρια – Δείτε με ποιες κυρίες συζητάει

Ο Γιώργος Λιάγκας μπορεί να αποχαιρέτησε τη Δούκισσα Νομικού...

Η Λόλα Νταϊφά παίρνει θέση για τις δηλώσεις του Πολίτη κατά των συνεργατών του στη «Λάμψη»

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πάλαι ποτέ...

Έφυγε ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη...

Κωνσταντίνος Γαβαλάς – Ελευθερία Κοντογιώργη: Παντρεύτηκαν και βάπτισαν τον γιο τους

Παντρεύτηκαν ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς με την Ελευθερία Κοντογιώργη και...

Διόρθωση φύλου έκανε εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου – παρουσιάστριας

Η εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου και παρουσιάστριας έκανε διόρθωση...

Ο μεγάλος γιος της Μαρίας Μπακοδήμου έπιασε δουλειά στο «Love Island»

Μαμά και γιος στην ίδια επαγγελματική στέγη, με τον...

Zάχος Χατζηφωτίου: Ο τελευταίος μπον βιβέρ της Αθήνας μας αποχαιρέτησε – Η ζωή και η καριέρα

Στην αγκαλιά της μονάκριβης κόρης του Μανίτας άφησε την...