Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο Ιβάν της Τροίας και της Κριμαίας

Ο «Μενέλαος» της παράστασης μιλά για τα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία, το δημοψήφισμα και την κρίση στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός και χορευτής Ιβάν Σβιτάιλο ζει τον πόλεμο στη σκηνή και στη ζωή! Ο αρρενωπός «Μενέλαος» της θεατρικής παράστασης «Τρωικός Πόλεμος» εκτός του ότι μάχεται τον Πάρη (Αντίνοος Αλμπάνης) στο «Παλλάς» για χάρη της Ωραίας Ελένης (Δούκισσα Νομικού), ζει την αγωνία των δικών του ανθρώπων, της μητέρας του και του αδερφού του, καθώς κατάγεται από την Κριμαία της Ουκρανίας.


Οι τηλεοπτικές εικόνες με τα τανκς, τους ενόπλους, τις ταραχώδεις διαδηλώσεις, αλλά και τα «σύννεφα πολέμου» πάνω από την πατρίδα του τον έχουν αγχώσει.


Μετά το δημοψήφισμα όμως, κατά το οποίο ο λαός της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία (κάτι που και ο ίδιος επικροτεί) άρχισε να ηρεμεί. Μάλιστα, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 32χρόνο αδερφό του Μιχαήλ (έχει σπουδάσει Οικονομικά στην Ελλάδα και Νομική στην Ουκρανία) και τον καθησύχασε, η ζωή του επανήλθε στους κανονικούς, ήρεμους ρυθμούς της.


Ο Μιχαήλ Σβιτάιλο πάντως ετοιμάζεται να πολιτευτεί με το νέο καθεστώς και τον διαβεβαίωσε ότι η ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία μονό ως γιορτή μπορεί να εκληφθεί. Η περιοχή επί 400 χρόνια αποτελούσε ρωσικό έδαφος και η επέμβαση ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές της υποθέσεις είναι ικανή να ανάψει η σπίθα του πολέμου.


«Ηρθα στην Ελλάδα 10 χρόνων μαζί με τη μητέρα μου, η οποία ήταν διαζευγμένη και αποφάσισε να κάνει το διδακτορικό της στη Φιλοσοφική Αθηνών. Ζούσαμε στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, σ’ ένα κέντρο πολιτισμού, μέσα στη φύση. Για εμένα όλο αυτό ήταν σαν παραμύθι. Τελείωσα τις σπουδές μου στην Ελλάδα και έδωσα εξετάσεις στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού του υπουργείου Πολιτισμού. Σήμερα είμαι 29 χρόνων και από τότε που τελείωσα τη σχολή μου δουλεύω συνέχεια.


»Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην παράσταση “Ο βιολιστής στη στέγη” με τον Γρηγόρη Βαλτινό, μετά ήρθαν συνεργασίες με τον Φωκά Ευαγγελινό,την Αννα Βίσση, τη Μαρινέλλα, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Γιάννη Κακλέα. Δούλεψα και στην Λυρική Σκηνή Αθηνών. Η φετινή μου συμμετοχή στον “Τρωικό Πόλεμο” μου αρέσει πολύ, γιατί διάβασα για χάρη της παράστασης Ομηρο. Τα έργα του περιέχουν τα πάντα: αξίες, πάθη, μαγεία, δύναμη, γενναιότητα, σκληρότητα» λέει στην «Espresso» o Ιβάν και συνεχίζει:


«Ο Μενέλαος, τον οποίο υποδύομαι, είναι ένας χαρακτήρας με ηθική, εγωισμό, με ανδρεία, αδικημένος ουσιαστικά. Ο πόλεμος είναι φοβερός, αλλά υπάρχει, το λέμε και στα παιδιά. Η ειρήνη είναι το παν. Στην Κριμαία όμως ζούμε κάτι άλλο. Ο πολιτισμός μας έχει προέλευση από τη Ρωσία. Εγώ μεγάλωσα με τα Μπολσόι, με τον Τσέχοφ, τον Ντοστογιέφσκι και τα… καλάσνικοφ» λέει χαριτολογώντας ο ηθοποιός και χορευτής.


Πώς περνάει όμως τώρα, με την οικονομική κρίση; «Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα μπροστά στη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την κατάρρευση του κομμουνισμού. Εκεί η οικογένεια μου “διαλύθηκε” ολοσχερώς από τη φτώχεια.


Εδώ, αν θες να δουλέψεις, θα δουλέψεις. Χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν τα πράγματα σε σχέση με την ύλη, την παιδεία και την ευτυχία. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και πιστεύω ότι με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά. Να, τώρα θα με δείτε στο μουσικό σόου του Mega “Just the 2 of us” και το καλοκαίρι στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Βάτραχοι”, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Φάνη Μουρατίδη» λέει ο Ιβάν με αισιοδοξία.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...