Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Παρέλαση σε απόσταση… ασφαλείας!

Εορτασμός με τον αποκλεισμό των πολιτών από τους πολιτικούς.

Σε αστυνομικό κλοιό και με τους πολίτες σε απόσταση… ασφαλείας από τους επισήμους γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ των εορταστικών εκδηλώσεων ξεχώρισε φυσικά η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, όπου έδωσαν το «παρών» όχι μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και άρματα μάχης, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη. Περίπου 3.000 αστυνομικοί και μεταλλικοί φράχτες εκατοντάδων μέτρων «επιστρατεύθηκαν» χθες το πρωί για την τήρηση της τάξης στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Ο χώρος μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου βρίσκονταν οι εξέδρες των επισήμων, ήταν απροσπέλαστος για τους πολίτες που δεν είχαν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, ενώ κλειστός παρέμεινε επί ώρες ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.


Κάτω από αυτά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και άλλων επισήμων. Σε αντίθεση με τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές, η φετινή παρέλαση χαρακτηρίστηκε από την έντονη παρουσία μηχανοκίνητων μέσων. Αρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και κινητοί εκτοξευτές πυραύλων έσεισαν τη γη στο κέντρο της πόλης, ενώ εντυπωσιακές διελεύσεις πραγματοποίησαν δώδεκα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και δεκατρία ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.


Στο μήνυμα που απηύθυνε μετά το τέλος της παρέλασης ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται για να σπάσει τα δεσμά των δανειστών του. «Η Ιστορία εγγυάται ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος» τόνισε. Με την καθιερωμένη παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και υπό εξίσου αυστηρά μέτρα ασφαλείας κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Τον χώρο των επισήμων επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, που διαδήλωσαν κατά της διαθεσιμότητας, αλλά εμποδίστηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.


Σ.Δ.


Λίγος κόσμος στη μαθητική


Χωρίς απρόοπτα, με τη συμμετοχή 244 σχολείων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η φετινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.


Η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 134 δημοτικά και 110 γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, ενώ χαρακτηρίστηκε από τη μικρή προσέλευση του κόσμου και από την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αφού περίπου 3.000 άνδρες της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν απρόοπτα.


Ο μερικός αποκλεισμός του κέντρου από την Αστυνομία είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου, ενώ κλειστός για λόγους ασφαλείας παρέμεινε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.


Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι που είχαν διαπιστεύσεις προκειμένου να καλύψουν την παρέλαση έφτασαν στα πόστα τους με καθυστέρηση, καθώς ο Δήμος Αθηναίων είχε καθυστερήσει να στείλει τη σχετική λίστα στην Αστυνομία, που με τη σειρά της δεν επέτρεπε την είσοδο σε όσους ήθελαν να προσεγγίσουν στο σημείο των επισήμων.


Παράλληλα, στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης, μια μικρή ομάδα από περίπου τριάντα καθαρίστριες που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Οικονομικών, μπλοκαρίστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και δήλωσε χαρακτηριστικά:


«Δεν είναι τυχαίο που και στις δύο μας εθνικές επετείους οι Ελληνες γιορτάζουμε όχι τα επινίκια, αλλά την έναρξη του αγώνα. Εναν αγώνα που τον συναντάμε σε κάθε φάση της ελληνικής Ιστορίας. Εναν τέτοιο αγώνα δίνουμε και σήμερα. Αγώνα για μια πατρίδα πραγματικά ανεξάρτητη, που θα στέκεται στα πόδια της, δίχως δεκανίκια, δίχως δανεικά».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Η Κλέλια Πανταζή ως σημαιοφόρος!


Η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής παρέλασε μαζί με τις αθλήτριες του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας, τις οποίες προπονεί. Φορώντας τη στολή και κρατώντας τη σημαία η Κλέλια χαμογελούσε υπερήφανη. Η αθλήτρια μαζί με την αδελφή της Αννι εργάζεται καθημερινά με κοριτσάκια που θέλουν να ασχοληθούν με τη ρυθμική γυμναστική.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...