Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Σιγοβράζουν οι φυλακές!

Γενικός ξεσηκωμός για τις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας.

Αναβρασμός επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας τρία 24ωρα μετά τη φρικτή δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη από τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, με αφορμή τη δημιουργία φυλακών ασφαλείας Γ τύπου στον Δομόκο. Μετά τον Κορυδαλλό, τον Δομοκό και την Κέρκυρα όπου οι κρατούμενοι αρνούνταν προχθές να μπουν στα κελιά τους, αναστάτωση προκλήθηκε και στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κρατούμενοι απείχαν από το συσσίτιο, χωρίς ωστόσο να προκληθεί ένταση ή επεισόδια. Ωστόσο με κοινή επιχείρηση αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων απομακρύνθηκαν από τις φυλακές Τρικάλων σε άλλες φυλακές της χώρας έξι κρατούμενοι οι οποίοι θεωρήθηκαν από τις Αρχές υποκινητές των αντιδράσεων των υπολοίπων. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά να παραμένουν σε απεργία πείνας περίπου 30 κρατούμενοι της 5ης υποπτέρυγας των φυλακών.

Την αντίδρασή τους κατά του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας εκδήλωσαν και οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος Αλικαρνασσού, με επιστολή που απέστειλαν προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη διοίκηση των φυλακών. Μάλιστα ξεκίνησαν και έμπρακτη διαμαρτυρία, καθώς αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην καθιερωμένη, προβλεπόμενη μεσημεριανή καταμέτρηση μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην επιστολή τους, την οποία υπογράφει το σύνολο των κρατουμένων των φυλακών Αλικαρνασσού, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης που καθημερινά δοκιμάζει τα όρια της υπομονής και της αντοχής μας.

Εξαθλίωση συνθηκών διαβίωσης, υπερπληθυσμός, υποσιτισμός και ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σε όλα αυτά δεν αντιδράσαμε όχι επειδή είμαστε ζώα και αυτό μας αξίζει, αλλά επειδή αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα μας… Αυτό όμως που δεν θα δεχθούμε να χάσουμε με τίποτα είναι να χαθούν κεκτημένα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, όπως άδειες, αναστολές, δικαίωμα στην επικοινωνία, ίση μεταχείριση κρατουμένων».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Παρέμβαση Σαμαρά για κάθε βοήθεια στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα

Στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου υπαρχιφύλακα και πατέρα δύο παιδιών Γιώργου Τσιρώνη, o οποίος δολοφονήθηκε άγρια εν ώρα υπηρεσίας από τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές του Μαλανδρίνου, στέκεται η ελληνική Πολιτεία, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μετά την αποτρόπαια δολοφονία η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο ο Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ζήτησε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στην οικογένεια του 46χρoνου σωφρονιστικού υπαλλήλου από το Αγρίνιο. Παράλληλα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Αθανασίου να εξεταστεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να επεκταθούν και να αυξηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οικογένειες όλων όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος Γιώργος Τσιρώνης, ο οποίος έπεσε νεκρός έπειτα από τρεις μαχαιριές που δέχτηκε στον λαιμό από τον Αλβανό βαρυποινίτη, εργαζόταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου τα τελευταία 12 χρόνια.

Η είδηση της δολοφονίας του πάγωσε όλους όσοι τον ήξεραν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Αγρίνιο, όπου με τον πατέρα και τον αδελφό του διατηρούσαν ιχθυοπωλείο.

Τώρα όλοι προσπαθούν να στηρίξουν τη γυναίκα του, τον γιο του, ο οποίος σπουδάζει στην Αθήνα και την κόρη του, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...