Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Περιφέρειες και δήμοι που αγχώνουν τη Ν.Δ.

Δυσαρέσκεια από τα γκάλοπ που φτάνουν στη Συγγρού.

Εντονος σκεπτικισμός επικρατεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι επιλογές υποψηφίων σε κρίσιμες περιφέρειες της χώρας δεν φαίνεται να ικανοποιούν την κομματική βάση και αυτή η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που μένουν στα συρτάρια εκείνων που τις παραγγέλνουν.


Οι συζητήσεις που γίνονται στην κομματική βάση αφορούν περισσότερο τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Θεσσαλονίκης, αλλά και τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Στην Αττική, η υποψηφιότητα Γιώργου Κουμουτσάκου με τον συνδυασμό «180 μοίρες, η Αττική αλλάζει πρόσωπο» δεν έχει τον αντίκτυπο που ενδεχομένως περίμενε η Συγγρού. Γνωστός στα σαλόνια των Βρυξελλών ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με έντονη ευρωκοινοβουλευτική δραστηριότητα, αλλά με χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας στην Αθήνα, αν και έχει γεννηθεί στον Βύρωνα και έχει δουλέψει αρκετά χρόνια στη Γλυφάδα. Στη Συγγρού υποστηρίζουν ότι η εικόνα αλλάζει και ο δείκτης αναγνωρισιμότητας θα αρχίσει σύντομα ανοδική πορεία. Από την άλλη, και αυτό είναι το σημαντικότερο, δεν έχει γίνει αποδεκτός από δημάρχους που κινούνται στον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχοι μεγάλων πόλεων φέρεται ότι στηρίζουν τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ανταλλάσσοντας φυσικά τη στήριξη με θέση αντιπεριφερειάρχη.


Η Συγγρού αντιμετωπίζει προβλήματα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου στηρίζει τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Η στήριξη συναντά αντιδράσεις από μεγάλο κομμάτι της «γαλάζιας» βάσης, το οποίο δεν αποκλείεται να αντιδράσει ψηφίζοντας κάποιον «αντάρτη» που ίσως κάνει τις επόμενες ημέρες την εμφάνισή του (Δημήτρης Σαραβάκος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου) ή κάποιον άλλον υποψήφιο που εκφράζει τη Δεξιά.


Για τον Δήμο της Αθήνας υπάρχει το πρόβλημα των δύο «γαλάζιων» υποψηφίων, του επίσημου Αρη Σπηλιωτόπουλου και του «αντάρτη» Νικήτα Κακλαμάνη. Η συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Ν.Δ., σε συνδυασμό με την προεκλογική πορεία των άλλων υποψηφίων, είναι δύο δεδομένα που υπολογίζει και μελετά το επιτελείο της Συγγρού.


Στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, με τους περισσότερους βουλευτές της Ν.Δ. να εναντιώνονται στις επιλογές των Γιάννη Ιωαννίδη και Σταύρου Καλαφάτη.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...