Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Η Μαρίνα Σάττι σε ρόλο vlogger

Μια μέρα μαζί με τους fans της και το...

Συνάδελφος του Δαλάϊ Λάμα και του Γκορμπατσόφ

Ο Ελληνας καθηγητής Κυριάκος Κουβελιώτης παραδίδει μαθήματα μέσω τηλεματικής σε ιταλικό πανεπιστήμιο μαζί με κορυφαίες προσωπικότητες.

Μπορεί να ζει στην Αθήνα, αλλά διδάσκει καθημερινά σε ιταλικό πανεπιστήμιο! Οχι, ο Ελληνας καθηγητής Κυριάκος Κουβελιώτης δεν μετακινείται καθημερινά από και προς τη γειτονική χώρα, αλλά συνεργάζεται μέσω… ίντερνετ με το ίδρυμα στο οποίο παραδίδει μαθήματα μέσω τηλεματικής!

Μάλιστα το όνομά του φιγουράρει από τα πρώτα στη λίστα με τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς και διεθνείς προσωπικότητες που διδάσκουν εκεί, μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ρομάνο Πρόντι, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα.

Ο Ελληνας καθηγητής διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις και Διοίκηση στο ιταλικό τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO, όπου, όπως εξηγεί στην «Espresso», με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει φοιτητές που προέρχονται από 40 χώρες!

Βιντεο-διαλέξεις

«Οι καθηγητές και οι φοιτητές του δικού μας πανεπιστημίου δεν χρειάζεται να συναντιούνται κάποια συγκεκριμένη ώρα σε κάποιο αμφιθέατρο, αφού στη δική μας περίπτωση η χρήση υπολογιστών, smartphones και iPad είναι αρκετή για την παράδοση του μαθήματος. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, να κάνουν online συναντήσεις με τους καθηγητές τους, να λύσουν ασκήσεις και να ενημερωθούν για τα πάντα στον τομέα που έχουν επιλέξει μέσα από την πλούσια διαδικτυακή βιβλιοθήκη που έχει στηθεί στη σελίδα του πανεπιστημίου στο ίντερνετ» λέει.

Ο Κυριάκος Κουβελιώτης συνεργάζεται με το ιταλικό πανεπιστήμιο από το 2009, ενώ παραδίδει μαθήματα και στα ελληνικά, καθώς πριν από δύο χρόνια έπεισε το πρυτανικό συμβούλιο να εντάξει και τη γλώσσα μας ανάμεσα σε εκείνες που γίνονται τα προγράμματα σπουδών!

«Εκτός από τα ελληνικά, τα μαθήματα γίνονται σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και πολωνικά, ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν τα ρωσικά και τα κινεζικά. Μάλιστα στο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται έχει προστεθεί και η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, με πάρα πολλούς φοιτητές από κάθε γωνιά του πλανήτη να έχουν ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον» λέει στην «Espresso».

Το πανεπιστήμιο υποστηρίζεται από μια πρωτογενή πλατφόρμα στο διαδίκτυο, ένα δίκτυο 31 τεχνολογικών πόλων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, ένα ελεύθερο δορυφορικό κανάλι και τη WEB TV που έχει δημιουργήσει.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ τιμητικό για τη χώρα μας το γεγονός ότι δύο Ελληνες επιστήμονες, εγώ μαζί με τον Μιχάλη Πηλαβάκη, με τη χρήση των πιο σύγχρονων νέων τεχνολογιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση φτιάξαμε το πρώτο ψηφιακό campus πριν από το Harvard. Μέσα σε αυτό οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν όπως εκείνοι θέλουν τον διαδικτυακό εαυτό τους, να συναντηθούν από τη στιγμή που θα είναι online και με άλλους συμφοιτητές τους, να πιουν τον καφέ τους, να διαβάσουν, αλλά και να κάνουν μάθημα με τον καθηγητή της επιλογής τους. Μάλιστα έχει και πλάκα η όλη διαδικασία, αφού μπορείς να μιλάς σε μια αίθουσα γεμάτη με φοιτητές, να ακούγεται η φωνή σου και να είσαι σε θέση να απαντήσεις στην οποιαδήποτε απορία».

Ο καθηγητής μάς ενημερώνει ότι το τηλεματικό πανεπιστήμιο, το οποίο μοιάζει με το δικό μας Ανοικτό Πανεπιστήμιο, είναι αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) και ήδη σπουδάζουν εκεί γύρω στους 70 Ελληνες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποφοιτήσει περίπου 300 άτομα.

«Ακόμα και για τις εξετάσεις δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά να επισκεφτούν την έδρα του πανεπιστημίου στη Ρώμη, αφού δηλώνουν κανονικά συμμετοχή στην εξεταστική περίοδο και για κάθε μάθημα επισκέπτονται την πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα τους. Αν, πάλι, στη χώρα όπου ζουν μένει και κάποιος από τους καθηγητές τους, τότε κλείνουν ένα ραντεβού μαζί του. Η επίσκεψη όμως στη Ρώμη είναι απαραίτητη για την αποφοίτηση των επιτυχόντων».

Εξι σχολές

Το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO είναι ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε με σύμπραξη της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης και 43 δημόσιων πανεπιστημίων.

Διαθέτει συνολικά έξι σχολές και προσφέρει σπουδές προπτυχιακού επιπέδου σε Οικονομικά, Νομικές Επιστήμες (εμπειρογνώμονες στην ανάπτυξη και διεθνοποίηση επιχειρήσεων), Μηχανολογία, Ψυχολογία, Φιλολογία και Επιστήμη της Επικοινωνίας. Αντίστοιχα, προσφέρονται και μεταπτυχιακά μαθήματα, ενώ ήδη σχεδιάζεται με την Ελλάδα ένα κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τον θρησκευτικό τουρισμό.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.:ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...