Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Αιμίλιου Κοτσώνη για αυτουργία στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1»

Καταπέλτης για τον ρόλο του Αιμίλιου Κοτσώνη, πρώην στελέχους του Ολυμπιακού και συνεργάτη της εταιρίας Capital του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» ήταν η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, η οποία μάλιστα τον περασμένο Μάιο, ορίστηκε με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ. Στη χθεσινή αγόρευσή της, η κυρία Βλάχου απέδωσε στον Κοτσώνη κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης και πρότεινε την καταδίκη του για αυτουργία και όχι για απλή συνέργεια, όπως ήταν η απόφαση του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό.

Έτσι, ο Αιμίλιος Κοτσώνης αντιμετωπίζει πλέον ακόμη και το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης, εάν το δικαστήριο αποδεχθεί την πρόταση της εισαγγελέως.

«Ο κατηγορούμενος Κοτσώνης παραμένει το πρόσωπο που συμμετέχει αφανώς μετά τον κατάπλου και επειδή η συμμετοχή του ήταν καθοριστική από την αρχή για τη συμφωνία και την επιβίωση της συνεργασίας των προσώπων. Αυτός συμβάλλει χωρίς να φαίνεται σε όλες τις συνεννοήσεις της ομάδας για προμήθεια υλικών για το πλοίο, εξεύρεση λύσεων, γνωριμιών, για διεκπεραίωση διαδικασιών ενώπιον Αρχών του κράτους και ξένων πρεσβειών» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, σύμφωνα με την οποία ο Κοτσώνης κατέστρωσε από κοινού το σχέδιο «με τον Γιαννουσάκη και τον Μπουρδούβαλη», ενώ «για την εκτέλεση του σχεδίου έχει καθημερινή συνομιλία με τους συγκατηγορουμένους του. Βρίσκεται στη σκιά των γεγονότων και παραμένει πάντα αφανής».

Όπως επισήμανε ακόμη η κυρία Βλάχου, καθοριστική είναι η κατάθεση του Γιαννουσάκη «σε συνομιλία με τον Κοτσώνη στις 21/6 που αναφέρει: “Ο,τι θες εσύ, Αιμίλιε, κάνουμε. Εσύ είσαι το αφεντικό στη δουλειά. Αν δεν είσαι εσύ, εγώ δεν μπαίνω’’».

Η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη αυστηρότερη ποινή και για τον φερόμενο ως υποναυλωτή του «Νoor 1» Βασίλειο Κουρούβανη (ο οποίος, όπως και ο Κοτσώνης, είχε καταδικαστεί σε 10ετή ποινή πρωτόδικα), αλλά και τη διατήρηση της πρωτόδικης, ισόβιας κάθειρξης για τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη και τον Γιώργο Μπουρδούβαλη. Όσον αφορά, μάλιστα, τον ρόλο των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων (Κοτσώνης, Γιαννουσάκης, Μπουρδούβαλης και Κουρούβανης), η εισαγγελέας τόνισε, κλείνοντας την αγόρευσή της, πως «σκοπός της οργάνωσης ήταν η διαμετακόμιση ναρκωτικών μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, που θα διέθεταν σε τρίτα πρόσωπα με σκοπό το κέρδος», πως «ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους» αλλά και πως «υπήρξε προσεγμένη προετοιμασία του Μπουρδούβαλη με τον Γιαννουσάκη, τον Κοτσώνη και τον Κουρούβανη. Επαιξαν καθοριστικό ρόλο σε οργανωμένη μεταξύ τους δράση από τον Δεκέμβριο 2013».

Η κυρία Βλάχου τόνισε ακόμη πως ο Αιμίλιος Κοτσώνης θα έπρεπε να κριθεί ένοχος και για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, όμως επισήμανε πως δεν μπορεί να κάνει αυτήν την πρόταση γιατί η πρωτόδικη απόφαση ήταν ομόφωνα απαλλακτική σε σχέση με αυτό το αδίκημα, κάτι για το οποίο, όπως ανέφερε, λυπάται πολύ.

Εν ολίγοις, η κυρία Βλάχου έκανε δεκτή την έφεση της εισαγγελέως της έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο Μαρίας Τρουπή, η οποία είχε ζητήσει αυστηρότερες ποινές τόσο για τον Αιμίλιο Κοτσώνη όσο και για άλλους συγκατηγορουμένους του.

Η μόνη διαφωνία της κυρίας Βλάχου με την κυρία Τρουπή ήταν σε σχέση με τον πρώην πλοιοκτήτη του «Noor 1» Παναγιώτη Φάρο, για τον οποίο πρότεινε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες, καθώς θεώρησε πως δεν είχε σχέση με την οργάνωση και τη μεταφορά των ναρκωτικών. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...