Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Πολιτικός σεισμός με το βίντεο Κασιδιάρη

Ανατρέπουν τα πάντα όλα οι διάλογοι του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Μείζον πολιτικό ζήτημα ανέκυψε για την κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, όπου εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος να συνομιλεί στο γραφείο του στη Βουλή (αρχές Οκτωβρίου 2013) με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Από τον αποκαλυπτικό διάλογο ο παραιτηθείς (πλέον) Μπαλτάκος παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη δίωξη της Χρυσής Αυγής, ενώ συμφωνεί με την άποψη του Ηλία Κασιδιάρη ότι εν γνώσει του πρωθυπουργού στήθηκε πολιτική δίωξη, με στόχο να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς τη Χ.Α.

Την αποκάλυψη του υλικού έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας χθες από του βήματος της Ολομέλειας, κατά τη διαδικασία συζήτησης και λήψης απόφασης επί του αιτήματος των εισαγγελικών Αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας τόσο του ίδιου όσο και άλλων συναδέλφων του με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που το αποκαλυπτικό βίντεο έβγαινε στον «αέρα» βρισκόταν σε σύσκεψη στη Συγγρού. Μόλις το πληροφορήθηκε, έφυγε αμέσως για το Μαξίμου δηλώνοντας: «Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά αν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Μπαλτάκος».

Στο «παγωμένο» Μαξίμου είχε σύντομη συνομιλία με τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος και είχε έτοιμη την παραίτησή του, που φυσικά έγινε αποδεκτή από τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε στο κείμενο της παραίτησής του αστείες δικαιολογίες, ότι, δηλαδή, ο κ. Κασιδιάρης τον κατηγορούσε ότι είχε συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον της Χ.Α. και ο κ. Μπαλτάκος προσπάθησε να απαλλαγεί από τις πιέσεις αυτές, λέγοντας όσα ακούγονται στο βίντεο. Από τον διάλογο είναι εκτεθειμένοι επίσης οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Αθανασίου και Δένδιας, οι οποίοι με δηλώσεις τους αρνούνται οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Ξυλοκόπησε βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο γιος του Μπαλτάκου

Μετά τη «βόμβα» που έσκασε στο Μαξίμου, έσκασε «μύτη» στη Βουλή και ο υιός του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτριος – Γεώργιος. ΟΥΚάς και γνώστης πολεμικών τεχνών, ο υιός Μπαλτάκος «τα πήρε» και ξυλοφόρτωσε (!) μέσα στα γραφεία της Χ.Α. στη Βουλή τρεις βουλευτές του κόμματος.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γ.γ. της κυβέρνησης κλότσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο της Βουλής, δίπλα δίπλα. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και βουλευτές της Χ.Α., ακολούθησε σύρραξη και ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών άλλων κομμάτων, ο ίδιος χαστούκισε τον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, κλότσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο. Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον «βάτραχο» και καρατέκα να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη και το αυτόφωρο συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε, αφού τα έκανε γυαλιά καρφιά στη Βουλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης διέταξε ΕΔΕ και ο… καουμπόης τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική έρευνα

Στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής παραπέμπουν δικαστικοί κύκλοι αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συνομιλία του Ηλία Κασιδιάρη με τον -παραιτηθέντα πλέον- γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, τονίζοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι δικαστές, σε κάθε περίπτωση, θα πράξουν το καθήκον τους» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η ενόχληση πάντως από τις αναφορές του κυρίου Μπαλτάκου είναι διάχυτη σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, ενώ ανώτερες δικαστικές πηγές τονίζουν πως «η Δικαιοσύνη δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος». Την ίδια ώρα εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν πως η δημοσιοποίηση της επίμαχης συνομιλίας -η οποία αποτελεί προϊόν «εγκλήματος»- συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

Φοβούνται και νέες αποκαλύψεις

«Οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια» λένε στη Χρυσή Αυγή. Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες αντίστοιχες αποκαλύψεις, με δημοσιοποιήσεις βίντεο και φωτογραφιών.

Στο κάδρο θα βρίσκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία είχαν -και μερικά από αυτά συνεχίζουν να έχουν- επαφές με τη Χρυσή Αυγή καθώς και συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες ή διαδηλώσεις αλλά και συμμετοχή σε «κλειστές» συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών. Το ενδεχόμενο αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα το Μαξίμου και φυσικά τη Συγγρού, αφού όλα αυτά εκτυλίσσονται περίπου πενήντα μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Ο διάλογος

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του διαλόγου του βουλευτή της Χ.Α. με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποκάλυψε και παρέδωσε στους πρακτικογράφους από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας τους βουλευτές να «παγώσουν».

Λίγα λεπτά αργότερα, στο διαδίκτυο, μέσω του rutube, του αντίστοιχου ρωσικού YouTube, έκανε την εμφάνισή του και το οπτικό υλικό.
Ο αποκαλυπτικός διάλογος έχει ως ακολούθως:

«ΚΑΣ.: Οταν καταρχήν όταν βγήκα εγώ, τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ηταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτ… δεν με πήρε εμένα, του ‘χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους γ… τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «Τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα, γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «Ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;». Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δύο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Εχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Οχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… Αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2%» μου λέει «θα πάνε»… Του λέω: «Εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλ…».
ΚΑΣ.: Ποιος του ‘πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτα απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους, ‘ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους, δηλαδή, θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον π… Απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ‘κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ‘κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «Είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετο με τον χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούν. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος, αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Αμα το κάνω αυτό τώρα, θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα τη βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες, ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι από το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Αρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό, είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...