Η Μονή Κύκκου κατά του ελληνικού Δημοσίου

Μπλοκάρει την πώληση ακινήτου.

Οταν το ελληνικό Δημόσιο πωλούσε μέσω των διαδικασιών του ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο-«φιλέτο» απέναντι από το μετόχι της μονής Κύκκου στη Λευκωσία λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, όπου ξενοδόχος η δεύτερη. Η μονή στράφηκε ήδη δικαστικά κατά του ελληνικού Δημοσίου και αυτό γιατί έχει εξασφαλίσει δικαστικό διάταγμα που απαγορεύει την πώληση του ακινήτου, ενώ διεκδικεί την επιστροφή του. Το ελληνικό Δημόσιο έχει προσφύγει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το απαγορευτικό διάταγμα.

Η μονή, με αγωγή που κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καταγγέλλει παραβίαση όρου που έθεσε στο πωλητήριο έγγραφο όταν μεταβίβασε το εν λόγω ακίνητο, το 1998, στο ελληνικό Δημόσιο. Ο ηγούμενος της μονής, μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, διεκδικεί την επιστροφή του ακινήτου, που βρίσκεται στην ακριβότερη περιοχή της Λευκωσίας.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ανακοίνωσε την απόφαση για πώληση του επίμαχου ακινήτου μέσω ανοικτού διαγωνισμού, με ελάχιστη τιμή πώλησης τα 5 εκατ. ευρώ.

Για την αγορά της συγκεκριμένης έκτασης γης υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Αντης Λούτσιος, συμπέθερος του προέδρου Αναστασιάδη. Για την ώρα καμία συναλλαγή πώλησης ή μεταβίβασης μπορεί να γίνει ενόσω βρίσκεται σε ισχύ το απαγορευτικό διάταγμα που εξέδωσε στις 12/3/2013 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ