Ο Αναστάσιος στόχος της αλβανικής ΕΥΠ

Αποκαλύψεις πρώην στελέχους των μυστικών υπηρεσιών.


Η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα» αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Αλβανίας SHIK-SHISH (1997-2002), Φατός Κλόσι, στην εφημερίδα «Illyria» των Αλβανοαμερικανών στη Νέα Υόρκη.


Στη συνέντευξη αυτή αποκαλύπτεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών της εν λόγω χώρας, καθώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από κάθε επίθεση που δέχονται οι Ελληνες της Αλβανίας και φυσικά οι χριστιανικοί ναοί.


Λέει, λοιπόν, ο πρώην αρχηγός: «Το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό! Η παρέμβαση της ελληνικής Εκκλησίας στα εσωτερικά της αλβανικής ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίσως πιο σοβαρή από το πρόβλημα των ισλαμιστών, στην οποία όμως δεν έχει αφιερωθεί η απαιτούμενη προσοχή. Οχι από τις μυστικές υπηρεσίες, διότι οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την παρέμβαση αυτή».


Και συνεχίζει, εμπλέκοντας το ελληνικό κράτος: «Για μένα το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, η Ορθόδοξη Εκκλησία γενικά είχε την ισχυρή υποστήριξη του ελληνικού κράτους, πράγμα που δεν έχει η μουσουλμανική κοινότητα, την οποία δεν έχει στηρίξει κάποια άλλη χώρα.


Πίσω από την Εκκλησία βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία γνωρίζοντας το πρόβλημά μας, που δεν μας συμφέρει να επιδεινώσουμε τις σχέσεις λόγω του ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τόλμησε και ισχυρίστηκε ότι ο δρόμος της Αλβανίας για την Ε.Ε. περνά από την Αθήνα».


Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρώην αρχηγός στοχοποιεί τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας: «Κατά την άποψή μου, το αλβανικό κράτος δεν ασχολήθηκε πολύ με το πρόβλημα και έκανε πολλές παραχωρήσεις στην ελληνική Εκκλησία, αρχίζοντας από την αποδοχή του Αρχιεπισκόπου, για τον οποίο είχε κάθε δικαίωμα να μην τον δεχθεί.


Σήμερα, δυστυχώς, η αλβανική Εκκλησία είναι συστατικό της ελληνικής. Τα χρήματα για την ανέγερση εκκλησιών, για τη συντήρηση της ίδιας της Εκκλησιάς μας, έρχονται από την Ελλάδα».


Και… το κλου: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλά χρήματα, έχει τα χρήματα της Ελλάδας, που είναι χρήματα της Ευρώπης. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, το αλβανικό κράτος θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στην ελληνική Εκκλησία παρά στους ισλαμιστές».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ