Φονική επίθεση σε φοιτητές από αντιεξουσιαστές

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με καδρόνια μέσα στο κυλικείο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, χτύπησαν κόσμο και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα.

Με προσοχή ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την απρόκλητη επίθεση εναντίον φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία εξαπέλυσαν το βράδυ της Τετάρτης περίπου είκοσι άτομα, τα οποία φορούσαν κράνη και κουκούλες.

Οι δράστες εισέβαλαν στο κυλικείο του πανεπιστημίου λίγα λεπτά μετά τις 22.30 κρατώντας στα χέρια τους καδρόνια και λοστούς και άρχισαν να χτυπούν με μανία όποιον έβρισκαν! Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις φοιτητές, δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Φοιτητής που ήταν παρών στην αιματηρή επίθεση περιγράφει τη στιγμή της εισβολής, που -όπως λέει- ξεκίνησε έπειτα από λεκτική διένεξη που είχαν φοιτητές του πανεπιστημίου με μια συμφοιτήτριά τους, η οποία εκτιμάται ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Την είδαμε να σκίζει αφίσες που είχαμε αναρτήσει για μια εκδήλωση και της ζητήσαμε ευγενικά να σταματήσει. Τότε άρχισε να φωνάζει και να απειλεί, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Αποχώρησε από το πανεπιστήμιο και θεωρήσαμε πως το θέμα έληξε» λέει ο φοιτητής. «Λίγα λεπτά μετά είδαμε να έρχονται προς το μέρος μας περίπου είκοσι κουκουλοφόροι που κρατούσαν καδρόνια.

Δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Αρχισαν να χτυπούν αδιάκριτα. Επικράτησε πανικός. Τέσσερις φοιτητές τραυματίστηκαν και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ευτυχώς δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο» υπογραμμίζει ο φοιτητής. «Περισσότερο από λυπηρό είναι το γεγονός ότι αν και βρισκόμαστε στο 2014, υπάρχει τέτοιου είδους ωμή βία εντός των πανεπιστημίων, που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού. Οι τέσσερις φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με συμπλοκές, διενέξεις ή αντιπαραθέσεις» τονίζει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος.

Με αφορμή το γεγονός, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, Σάκης Ιωαννίδης, σημειώνει πως με τέτοιες ενέργειες τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού.

«Γι’ αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των πανεπιστημίων. Τα ιδρύματα πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι χώροι ανομίας και δράσης ομάδων βίας και παρανομίας» τονίζει. Οι κουκουλοφόροι, εκτός από την επίθεση εναντίον των φοιτητών, προκάλεσαν και ζημιές στο πανεπιστήμιο. Ο χώρος μετά την αποχώρησή τους θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Το περιστατικό ερευνούν αστυνομικοί προκειμένου να εντοπιστούν οι κουκουλοφόροι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ