Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πάνελ με κάλπες

Η Ειρήνη Βανταράκη, η οποία παρουσιάζει στο Contra Channel την εκπομπή «Εκλογές ’14», μιλά για το κόνσεπτ με άρωμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξομολογείται τα όνειρά της.


Τη γνωρίσαμε ως μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ στη συνέχεια μας απασχόλησε και τηλεοπτικά, αφού βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Αυτιά. Αν και τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα η όμορφη κρητικιά Ειρήνη Βανταράκη τα έκανε στο διεθνές περιβάλλον της ελληνικής ναυτιλίας, δεν άργησε να την κερδίσει τελικά η δημοσιογραφία.


Αυτή την περίοδο παρουσιάζει καθημερινά από το Kontra Channel την εκπομπή «Εκλογές ’14», η οποία έχει δημιουργήσει αίσθηση και έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις.


Πώς προέκυψε η εκπομπή στο Κontra;
Η σχέση μου με το Κontra Channel είναι εξαιρετική, καθώς το κανάλι διαθέτει δημοσιογράφους και στελέχη με επαγγελματισμό. Οταν μου έγινε η πρόταση να παρουσιάσω μια εκπομπή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είχα υπόψη  όλα αυτά τα σπουδαία θέματα και την πλούσια ενημέρωση που θα ανακάλυπτα στην πορεία. H εξέλιξη της εκπομπής με δίδαξε πολλά που αγνοούσα για το συγκεκριμένο αντικείμενο δημοσιογραφικά, γι’ αυτό έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα. Επειτα από τρεις μήνες καθημερινής εκπομπής, που προϋποθέτει συνεχές διάβασμα και ρεπορτάζ για τις περιφέρειες των υποψηφίων, μπορώ να σας πω ότι έχω διαμορφώσει μια σχετική εικόνα.


Τι έχεις συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα για το προεκλογικό κλίμα;
Το προεκλογικό τοπίο είναι ιδιαίτερα ρευστό, έτσι και αλλιώς. Τα τελευταία χρόνια βαδίζουμε όλοι σε αχαρτογράφητο τοπίο, δοκιμάζουμε τις αντοχές μας σε σκληρές εικόνες και κοινωνικές συνθήκες, τις οποίες υπομένει ο λαός μας με αξιοπρέπεια. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με όραμα. Θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά από εδώ και πέρα.


Σε είδαμε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στον Γιώργο Αυτιά τα προηγούμενα χρόνια. Τι αποκόμισες από τις εν λόγω συνεργασίες;
Χρωστάω πολλά στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και μόνο που με εμπιστεύτηκε. Εκτιμώ τη δημοσιογραφική του ευφυΐα. Οπως επίσης και στον Γιώργο Αυτιά, που είναι ένα «σχολείο» από μόνος του. Η εμπειρία και το στήσιμο της πρωινής εκπομπής τον κατατάσσουν στους πιο σκληρά εργαζόμενους Ελληνες που έχω συναντήσει.


Τι θα ήθελες να παρουσιάσεις στο μέλλον και με ποιον θα ήθελες επίσης να συνεργαστείς;
Σιγά μην έχω την πολυτέλεια να κάνω σχέδια τέτοιες εποχές για το τι θέλω να παρουσιάσω! Εντάξει, δεν πιστεύω ότι είμαι και η πεμπτουσία της τηλεοπτικής παρουσίασης. Σίγουρα είναι τιμητικά τα θετικά σχόλια που εισπράττω για την εκπομπή. Η τηλεόραση είναι ένα μέσο, δεν είναι ο σκοπός. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω συνεντεύξεις σε κάποιες προσωπικότητες που θαυμάζω. Νομίζω ότι είναι ένα κρυφό προνόμιο που έχει ο δημοσιογράφος, να ανασύρει προς τα έξω την ψυχή και την ευφυΐα των συνομιλητών του, και αυτό το ταλέντο -σε συνδυασμό με καθαρή και αναλυτική σκέψη- τα διαθέτει ο Νίκος Χατζηνικολάου, τον οποίο θαυμάζω και θεωρώ κορυφαίο. Οπως επίσης με έχει σημαδέψει αυτό που μου είπε κάποτε η μεγάλη Ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Κική Σεγδίτσα, όταν κάποτε την έστελναν από την εφημερίδα «Μεσημβρινή» να καλύψει την κοσμική στήλη κάποιες φορές επέστρεφε με πρωτοσέλιδο πολιτικό θέμα.


Ποια εκπομπή βλέπεις; Ποιους δημοσιογράφους προτιμάς;
Βλέπω, ακούω και διαβάζω ό,τι μπορώ μέσα στο καθημερινό τρέξιμο. Είναι τρόπος ζωής πια. Ολες σχεδόν τις ενημερωτικές εκπομπές απαραιτήτως, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...