Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Με ενα… κλικ η χρυσή ιστορία του ελληνικού σινεμά

Στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα της Finos Film με 187 ταινίες, 3.000 σπάνιες φωτογραφίες και πάνω από 200 βιογραφίες.


Το ολοκαίνουργιο site της Finos Film, ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα έρευνας, συλλογής και επεξεργασίας σπάνιου υλικού που κυκλοφόρησε ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας, πρόκειται για μια πλήρως ενημερωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη, η οποία έχει στόχο να προσφέρει στο κοινό τα άπαντα της εταιρίας. Πάνω από όλα όμως τιμά τον εμπνευστή και δημιουργό της Finos Film, Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και όλους τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές που αποτέλεσαν την «ψυχή» των ταινιών της.


Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της Finos Film περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία για τις 187 ταινίες της, 3.000 σπάνιες φωτογραφίες, καθώς και πάνω από 200 βιογραφίες σπουδαίων συντελεστών, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία κλασικών φιλμ που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα εμπλουτίζεται τακτικά με νέες βιογραφίες, αφιερώματα και κριτικές ταινιών. Παράλληλα με τον νέο ιστότοπο, η F.F. δημιούργησε και την επίσημη σελίδα της στο facebook, με καθημερινές αναρτήσεις που γίνονται ανάρπαστες από το κοινό.


Οι καλλιτέχνες μπλοκάρουν την προβολή video μέσω του site της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας


Οι καλλιτέχνες μπλοκάρουν για δεύτερη φορά τη Finos Film! Οι ηθοποιοί, μέσα από τα σωματεία τους και κυρίως τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων τους, μετά το κλείσιμο που επέβαλαν στο κανάλι της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας στο YouTube, τώρα δεν επιτρέπουν να προβάλλονται ταινίες τους στο επίσημο site της (www.finosfilm.com), που μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο.


Η αλήθεια είναι πως ο επισκέπτης του ολοκαίνουργιου επίσημου site της Finos Film εντυπωσιάζεται πραγματικά από το υλικό που μπορεί να βρει γύρω από τη χρυσή ιστορία της κινηματογραφικής εταιρίας και του δημιουργού της, Φιλοποίμενα Φίνου, καθώς και πάρα πολλών συντελεστών των κλασικών ταινιών που αγάπησαν οι προηγούμενες γενιές και συνεχίζουν να αγαπάνε και οι σημερινοί θεατές, μέσα από τις συχνές επαναλήψεις τους στην τηλεόραση. Ομως αυτό που απουσιάζει από το www.finosfilm.com είναι το video υλικό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν καν τρέιλερ των ταινιών της Finoς Film. Ο λόγος;


«Εχουμε πρόβλημα με διαφόρους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μαζί τους στα δικαστήρια» μας αποκαλύπτει η Χριστίνα Σιγάλα, marketing director της εταιρίας.


Και συνεχίζει: «Παλεύουμε να βγάλουμε άκρη με κάποιους που θεωρούν ότι θα υπάρχουν τρομερά κέρδη με το να προβάλλονται στο site οι ταινίες. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος από τις διαφημίσεις που μπορεί να υπάρξουν στο site και τους είπαμε ότι αν αυτό είναι το πρόβλημα, θα τους δώσουμε όλα τα κέρδη. Αλλωστε εμείς δεν πάμε να βγάλουμε χρήματα από αυτό και γι΄ αυτό το κάναμε δωρεάν, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να επισκέπτεται το site μας χωρίς το παραμικρό κόστος.


Πάντως ένα site της Finos Film χωρίς να περιλαμβάνει τις ταινίες της, έστω αποσπάσματα από αυτές, δεν μπορεί δεν υφίσταται και γι΄ αυτό θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να βάλουμε στο site μας έστω τρέιλερ από τις ταινίες μας».


Να θυμίσουμε ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι της Finos Film (είναι οι κληρονόμοι της συζύγου του Φιλοποίμενα Φίνου, Τζέλας) πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκαν να κλείσουν το κανάλι της Finos Film, το οποίο είχαν ανοίξει στο YouTube, επειδή και πάλι… σκόνταψαν στην άρνηση των ίδιων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.


«Ο στόχος μας που κάναμε αυτό το κανάλι δεν ήταν οικονομικός, αλλά θέλαμε -αφού ούτως η άλλως υπάρχουν οι ταινίες μας στο YouTube από διάφορους… πειρατές- να τις βλέπει ο κόσμος σωστά και σε καλή ανάλυση» τονίζει η ίδια πηγή.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...