Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Στο… πιάτο σας τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη

Η χρυσή λίστα (με τα 100 στον κόσμο) για να κλείσετε τραπέζι, σύμφωνα με το περιοδικό «Elite Traveler».

Επειδή το φαγητό είναι κατά γενική ομολογία μία από τις δύο μεγαλύτερες απολαύσεις του ανθρώπου, προτού κλείσετε τραπέζι, καλό είναι να έχετε ρίξει μια ματιά στη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Μπορεί ανάμεσα σε αυτά να μην έχει διακριθεί κάποιο της χώρας μας, όμως αν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, είναι κρίμα να χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε. Αλλωστε τα ανέδειξαν ως καλύτερα άλλοι ταξιδιώτες σαν και εσάς που τα υπερψήφισαν στη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό «Elite Traveler».

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Alinea στο Σικάγο, ενώ για λίγο φαίνεται ότι έχασε την πρώτη θέση το Daniel στη Νέα Υόρκη. «Είναι πάντα πολύ ωραίο να σε αναγνωρίζουν άτομα του χώρου σου ή επισκέπτες του εστιατορίου σου. Είναι καλό για το ηθικό» σχολίασε ο σεφ του Alinea Γκραντ Ασατζ, ενώ ο σεφ του Daniel Ντάνιελ Μπούλουντ δήλωσε από τη μεριά του: «Οι αναγνώστες του “Elite Traveler” επισκέπτονται τόσα πολλά εστιατόρια σε όλον τον κόσμο, οπότε είναι ιδιαίτερα κολακευτικό το γεγονός ότι τους έχουμε δημιουργήσει τόσο καλή εντύπωση».

Αν και τις πρώτες δύο θέσεις κατέκτησαν εστιατόρια από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίαρχη παρουσία στη λίστα έχουν το Λονδίνο και το Παρίσι με οκτώ εστιατόρια το καθένα, ενώ ακολουθούν με έξι η Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Ποια ξεχωρίζουν

Από το Λονδίνο ξεχωρίζουν τα ρεστοράν The Fat Duck και Dinner του Ιστον Μπλούμενταλ, καθώς και το ομώνυμο ρεστοράν του Γκόρντον Ράμσεϊ, καθώς πρόκειται για δύο σεφ γνωστούς και από τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικά σόου. Μάλιστα, ο αυτοδίδακτος Μπλούμενταλ έχει έναν ακόμη λόγο για να αισθάνεται περήφανος φέτος, καθώς οι αναγνώστες τον ανέδειξαν παράλληλα «καλύτερο σεφ της χρονιάς».

«Οι κριτικοί γευσιγνώστες είναι πολύ σημαντικοί για τη βιομηχανία και για να κατευθύνουν το κοινό, όμως τελικά εμείς μαγειρεύουμε για τους πελάτες μας και θέλουμε να τους προσφέρουμε τη μεγαλύτερη απόλαυση και εμπειρία. Επομένως, η αναγνώριση αυτή είναι φανταστική, αν σκεφτεί κανείς ότι λειτουργούμε σχεδόν είκοσι χρόνια» σχολίασε ο Μπλούμενταλ, λαμβάνοντας υπόψη ότι τη λίστα του «Elite Traveler» διαμορφώνουν οι αναγνώστες του.

Στη φετινή λίστα κατάφεραν να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά δεκαέξι νέα εστιατόρια, μεταξύ των οποίων το Amber στο Χονγκ Κονγκ, το Test Kitchen στο Κέιπ Τάουν, το Attica στη Μελβούρνη και το Roberta Sudbrack στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Την πιο θεαματική είσοδο στη λίστα πραγματοποίησε το Azurmendi στη βόρεια Ισπανία, το οποίο εκτοξεύτηκε διά μιας στην έβδομη θέση.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...