Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Ο Ελληνας που γλυκαίνει τους Αυστραλούς!

Εγκατέλειψε την Καλαμάτα πριν από τρία χρόνια παίρνοντας μαζί και τα μυστικά των λουκουμιών.

Εγκατέλειψε την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και κατάφερε να κάνει χρυσές δουλειές στην Αυστραλία. Σήμερα ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την Καλαμάτα θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς λουκουμιών και παραδοσιακών γλυκών στη Μελβούρνη, αφού φεύγοντας δεν ξέχασε να πάρει μαζί του όλα τα γλυκά μυστικά και τις συνταγές, που φύλαγε στα συρτάρια του εργαστηρίου του στη μεσσηνιακή πόλη.


Τα λουκούμια του Παναγιώτη Παναγόπουλου, εκτός από την κοινότητα των Ελλήνων, που τα προτιμούν, έχουν μεγάλη ζήτηση και από τους Αυστραλούς, που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το μαλακό γλύκισμα.


«Ηξερα πως μόλις οι Ελληνες της Μελβούρνης δοκίμαζαν από τα λουκούμια μου θα ενθουσιάζονταν, αφού η γεύση τους θα τους ταξίδευε αμέσως στην πατρίδα. Δεν φανταζόμουν όμως πως θα κατάφερνα να συμπαρασύρω σε όλο αυτό το παιχνίδι των αρωμάτων και τους Αυστραλούς» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος πριν από τρία χρόνια πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αφού η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να πλήττει και τη δική του επιχείρηση.


«Αυτό που ήθελα ήταν τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που προσφέρει σήμερα στους νέους η Ελλάδα. Ηθελα να πάνε σε καλύτερα σχολεία, να έχουν καλύτερες σπουδές, αλλά και να μπορούν αργότερα να βρουν μια καλή και κερδοφόρα δουλειά. Για καλή μας τύχη είχαμε συγγενείς στη Μελβούρνη. Το εργαστήριο στην Καλαμάτα εξακολουθεί να υπάρχει, με τον αδελφό μου να δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό».


Η οικογένεια Παναγόπουλου έφυγε από την Ελλάδα για τη χώρα των καγκουρό τον Αύγουστο του 2011. Φεύγοντας μάλιστα ο πατριάρχης της οικογένειας πήρε μαζί του και το συνταγολόγιό του με όλα τα μικρά μυστικά των λουκουμιών, που το 2004 του χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας στο Λονδίνο.


«Ακόμη και στον εργασιακό τομέα αισθάνομαι πως στάθηκα τυχερός εδώ στη Μελβούρνη. Αρχικά ξεκίνησα να κάνω διάφορες δουλειές μέχρι που μου έγινε η πρόταση από την ελληνική εισαγωγική εταιρία στην οποία είμαι σήμερα.


Η εταιρία, εκτός από τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, όπως λάδι, τυριά, παξιμάδια κι άλλα, διαθέτει κι ένα παρασκευαστήριο στο οποίο έφτιαχναν λουκούμια» αναφέρει ο Παναγιώτης Παναγόπουλος και προσθέτει: «Οταν ξεκίνησα να δουλεύω, φτιάχναμε μόνο λουκούμια με γεύσεις περγαμόντο και τριαντάφυλλο. Στην πορεία κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τη γεύση, ενώ τώρα πλέον είμαστε έτοιμοι να μεγαλώσουμε και την γκάμα. Ηδη φτιάχνουμε το ξερολούκουμο με τη χοντρή ζάχαρη, ενώ δοκιμάζουμε και άλλες γεύσεις, όπως καρύδα, μαστίχα Χίου ή το μέλι με καρύδι».


Στην επιχείρηση Delta Sales του ομογενούς Τόνι Μπερή ο Παναγιώτης Παναγόπουλος κατάφερε με την αγάπη του στην παραδοσιακή τέχνη να δώσει νέα πνοή. «Αυτό που μας έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα είναι η ξαφνική στροφή των Αυστραλών σε καθετί ελληνικό» καταλήγει ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος ευελπιστεί πως φέτος το καλοκαίρι θα καταφέρει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...