Ανεργος τις μισές μέρες του χρόνου!

Ο Τάσος Κάκος με εξάμηνη σύμβαση (εποχικού) πυροσβέστη.

Τον μισό χρόνο είναι στο ταμείο ανεργίας και τον άλλο μισό εργάζεται ως εποχικός πυροσβέστης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα. Οποιος νομίζει ότι πίσω από τα φώτα της ράμπας υπάρχει η ίδια λάμψη για διαιτητές του επιπέδου του Τάσου Κάκου, που εδώ και τέσσερα χρόνια ψηφίζεται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ως ο καλύτερος διαιτητής των ελληνικών γηπέδων, πλανάται οικτρά.

Ο διεθνής διαιτητής με τους φανατικούς υποστηρικτές αλλά και τους φανατικούς εχθρούς στην προσωπική του ζωή δεν τα περνάει και τόσο ρόδινα. Στο γήπεδο δίνει την εντύπωση του «απόλυτου άρχοντα» του αγωνιστικού χώρου που δεν τον «σκιάζει φοβέρα καμιά», ωστόσο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους δίνει τη δική του μάχη για να αναθρέψει σωστά τα δύο παιδιά του και να διατηρήσει μια καλή ποιότητα ζωής.

Ο λόγος; Το βασικό του επάγγελμα (εποχικός πυροσβέστης) που έχει γίνει πλέον η δεύτερη δουλειά του και η διαιτησία που από δεύτερη δουλειά έχει γίνει η πρώτη. Η σύμβαση του Τάσου Κάκου ανανεώνεται κάθε έξι μήνες, τους πιο ζεστούς του χρόνου που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για να εκδηλωθούν πυρκαγιές στο Νησί των Φαιάκων, και τους πιο παγωμένους ασχολείται αποκλειστικά με τη διαιτησία, που εκ των πραγμάτων γίνεται βασικό του επάγγελμα.

Γι’ αυτό και όσο πιο πολλά παιχνίδια διαιτητεύσει μέσα στο πρωτάθλημα τόσο και θα αυξάνει τις αποδοχές του (αν κι εδώ που τα λέμε οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας δεν πληρώνονται κάθε μήνα, αντιθέτως δεν είναι πολλές οι φορές που βλέπουν το φως του χρήματος, κάθε τρεις-τέσσερις μήνες, εισπράττοντας αναδρομικά πάντως όλα τα λεφτά που δικαιούνται).

Σε λίγες μέρες πάντως ο Τάσος Κάκος θα ανανεώσει τη σύμβασή του και θα προσληφθεί ξανά ως εποχικός πυροσβέστης αναλαμβάνοντας τον δύσκολο ρόλο της προστασίας των δασών της Κέρκυρας!

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ