Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ηθελαν τουρκική συνείδηση»

Τι λέει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν για τον Τσίπρα και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να την αποσύρει από το ευρωψηφοδέλτιο

Με τις χειρότερες εντυπώσεις πάει να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της τελικής ευθείας για τις ευρωεκλογές, καθώς μεγάλες αναταράξεις προκαλεί η απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν μερικές ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός της στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Μετά την αρνητική απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος, η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να κάνει μια εντυπωσιακή διορθωτική κίνηση στις ήδη ανακοινωμένες επιλογές της κόβοντας τη Ρομά υποψήφια Σαμπιχά Σουλεϊμάν και βάζοντας στη θέση της τον τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ. Πρόκειται για τη δεύτερη απόσυρση υποψηφιότητας ύστερα από εκείνη του Θόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την οποία είχε υποστηρίξει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας, αλλά κόπηκε από τα κεντρικά.

Γι’ αυτό με έδιωξαν

Η ίδια πάντως χθες δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης και γι’ αυτό την έδιωξαν. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη διευκρίνισε πως τη Δευτέρα το απόγευμα της τηλεφώνησε ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και της ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, χωρίς να της εξηγήσει τον λόγο.
«H Κεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό… Ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης…» δήλωσε η κυρία Σουλεϊμάν, ενώ κατήγγειλε: «Πριν από κάποια χρόνια δέχτηκα επίθεση από ανθρώπους τουρκικής καταγωγής». Και κατέληξε: «Θα το δούμε στην πορεία αν θα ασχοληθώ ξανά με την πολιτική. Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία είναι βραβευμένη για τη δράση της με τον σύλλογο Ελπίδα στο Δροσερό Ξάνθης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αγωνίζεται προκειμένου να αποτρέψει την «τουρκοποίηση» των Ρομά έχοντας μπει στο στόχαστρο μερίδας της μειονότητας.

Η κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαστική και έγινε μετά τις έντονες αντιδράσεις της κομματικής βάσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ειδικά δε από το μουσουλμανικό στοιχείο. Ωστόσο και πάλι η αντικατάσταση ήταν αιφνιδιαστική, καθώς η αρχική απόφαση της Κουμουνδούρου ήταν να διατηρήσει την Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο και παράλληλα να εντάξει σε αυτό και κάποιον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας με τουρκική καταγωγή. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε είχε αφήσει κενή θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Τελικά, ύστερα από κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος αποφασίστηκε να κοπεί η υποψηφιότητά της για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...