Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Εβαλε θέμα τον «Ιησού σε ερωτική περίπτυξη με λαϊκή τραγουδίστρια»!

Βεβαρημένο φαίνεται ότι είναι το παρελθόν του καθηγητή και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου

Βεβαρημένο φαίνεται ότι είναι το παρελθόν του καθηγητή και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου, αφού πέραν των προσφάτων δηλώσεών του ότι η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο, συμπαγές τούρκικο πράμα», ως καθηγητής έχει βάλει ως εξεταστέο θέμα στους φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστημίου τον «Ιησού σε ερωτική περίπτυξη με λαϊκή τραγουδίστρια»!
Το περιστατικό έγινε γνωστό τον Μάιο του 2009, ενώ είχε δοθεί στην εξεταστική του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος που δίδασκε, υπό τον τίτλο «Τέχνη, ελευθερία και λογοκρισία». Μάλιστα ο καθηγητής δεν έμεινε εκεί, αφού το τρίτο θέμα των γραπτών εξετάσεων είχε πάλι σχέση με τον Ιησού Χριστό, καθώς γινόταν αναφορά στο βιβλίο του Αυστριακού σκιτσογράφου Γκέρχαρντ Χάντερερ, στο οποίο -μεταξύ άλλων- ο Ιησούς εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο τρίτο θέμα ο κ Χριστόπουλος, «Το βιβλίο “Η ζωή του Ιησού” του Αυστριακού Χάντερερ: Α. Κατάσχεται, σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, διότι παρουσιάζει τον Χριστό να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Β. Στη συνέχεια το εφετείο αθωώνει τον συγγραφέα και τον εκδότη του βιβλίου επαναφέροντάς το στην κυκλοφορία. Γ. Μετά την αθωωτική απόφαση ο εκδότης για να διαφημίσει το έργο του στήνει γιγαντοαφίσες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, στις οποίες παρουσιάζεται ο Ιησούς στις επίμαχες σκηνές. Σχολιάστε τα Α, Β και Γ».

Σοκ ακόμα και στην Κουμουνδούρου από τις δηλώσεις Χριστόπουλου

Οι απίστευτες δηλώσεις για Ελληνα πολίτη και δη πολιτικό του υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Χριστόπουλου για «ενιαία, συμπαγή τουρκική μειονότητα» στη Θράκη προκαλούν σοκ ακόμη και στην Κουμουνδούρου και φέρνουν στην επιφάνεια τα ύπουλα σχέδια της Τουρκίας στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Την ίδια ώρα η Αγκυρα «πανηγυρίζει» για τα όσα λέει ο σύζυγος της δημοσιογράφου Μαριλένας Κατσίμη που μεγαλούργησε στην ΕΡΤ μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη. Μόνο φέιγ-βολάν δεν έχουν κάνει στο προξενείο τις δηλώσεις Χριστόπουλου, που επιχαίρει για την «πραξικοπηματική» απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει τη μέχρι χθες υποψήφια Σαμπιχά Σουλεϊμάν και να τοποθετήσει στη θέση της τον 31χρονο μουσουλμάνο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ, ύστερα από απαίτηση των τουρκόφωνων που θεωρούσαν τη Σουλεϊμάν «εθνικίστρια».

Ετσι το… δούλεψε

Οι δηλώσεις του Δ. Χριστόπουλου έγιναν στο XanthiPress.gr. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε, μεταξύ άλλων: «Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε “ισονομία – ισοπολιτεία”, οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο, συμπαγές τουρκικό πράμα, αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, Πομάκων, Τσιγγάνων και τουρκογενών». Παράλληλα υποστήριξε ότι δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ισχυριζόμενος τα εξής: «Ενα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης “δεν είμαι μουσουλμάνος, διότι είμαι άθεος” και άλλο να λέει η κυρία “με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός”».

Μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι απόψεις του, με επιστολή του στο vima.gr, που τον κατηγόρησε ότι υποστηρίζει την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ισχυρίστηκε: «Η άποψή μου είναι ότι το ελληνικό κράτος με τις πολιτικές που ακολούθησε έως το 1990 δημιούργησε ένα “συμπαγές τουρκικό πράγμα”, το οποίο κατόπιν προσπαθεί να διασπάσει. Η θέση αυτή δεν ανοίγει κανένα θέμα Συνθήκης της Λωζάννης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...