Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΪ ο Ευαγγελάτος

Η πρόταση για μείωση κατά μία ώρα της εκπομπής και η «εξαφάνιση» της Ακριβοπούλου

Εσκασε βόμβα μεγατόνων! Η επιστολή ήταν λιτή: «Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία». Στις 21.05 χθες το βράδυ έφτασε από το γραφείο Τύπου του καναλιού που εδρεύει στο Φαλήρου η ανακοίνωση που ουσιαστικά επιβεβαίωνε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Ωστόσο σήμερα ο Νίκος Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει για τελευταία φορά την εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» και θα έχει την ευκαιρία να χαιρετήσει τους τηλεθεατές του ή ενδεχομένως και να δώσει τη δική του απάντηση για το ξαφνικό φινάλε, ύστερα από δύο χρόνια συνεργασίας, με τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου. Τη θέση του από τη Δευτέρα 28 Μαΐου θα πάρει ο Σπύρος Μάλλης, ο οποίος θα παρουσιάζει μια δίωρη προεκλογική εκπομπή.

Πώς όμως επήλθε η ρήξη των δύο πλευρών; Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχοινί ήταν τεντωμένο από καιρό, αφού ο Νίκος Ευαγγελάτος είχε δεχθεί αρχικά μείωση του χρόνου της εκπομπής του, κάτι που -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν τον ικανοποίησε. Φήμες, όμως, θέλουν να υπήρχε τεταμένο κλίμα με τη διοίκηση του σταθμού και τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτη Μαλέλη σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πολιτικής επικαιρότητας.

Η σταγόνα που φαίνεται όμως ότι ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρόταση που έγινε στον παρουσιαστή για άλλη μία μείωση του χρόνου της εκπομπής, και μάλιστα κατά μία ώρα. Συγκεκριμένα, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει το διάστημα 18.00 – 19.00 στο Σπύρο Μάλλη, προκειμένου να κάνει ένα προεκλογικό πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια και για 60 λεπτά να συνεχίζει κανονικά ο Νίκος Ευαγγελάτος με τα δημοσιογραφικά παράθυρα και την ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων. Εγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται μέσα από το κανάλι μάς τόνισαν ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν αποδέχθηκε την πρόταση και προτίμησε να παραιτηθεί.

Η «Espresso» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο, αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο, αφού μόλις άρχισε να διαρρέει η είδηση της αποχώρησής του από τον σταθμό απενεργοποίησε το κινητό τηλέφωνό του. Ιδια τύχη είχαμε όταν προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη.

Να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα η σχέση του Μαλέλη με τον Ευαγγελάτο περνούσε κρίση. Ο δάσκαλος και ο μαθητής του, αν και ο ένας εκτιμά βαθύτατα τον άλλον, είχαν διαφορετικές απόψεις για τη διαμόρφωση του ενημερωτικού δελτίου του δεύτερου. Το κλίμα είχε γίνει ακόμη πιο δυσάρεστο, όπως ακούστηκε στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια του σταθμού, καθώς τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου ήταν μονοψήφια. Στο γενικό σύνολο η τηλεθέαση έφτανε το πολύ στο 8,5% και στα νεανικά κοινά το 5,5%.

Από την άλλη, υπήρχαν και δημοσιογράφοι στον σταθμό που υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε ενιαία γραμμή στην ενημέρωση, γεγονός δυσάρεστο για το προφίλ του σταθμού. Κάτι που έφτασε το τελευταίο διάστημα και στα αυτιά του προέδρου του καναλιού. Επίσης, άλλες απόψεις ήθελαν τον παρουσιαστή δύσκολα ελέγξιμο λόγω του δημοσιογραφικού του «βάρους», γεγονός που θα δυσχέραινε τη συνεργασία τους στις εκλογές, όπου θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή.

Αλλοι υποστήριξαν ότι οι συχνές κόντρες του με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία τελευταία είχε χαθεί από τα «παράθυρα», αλλά και με την Ελένη Καλογεροπούλου είχαν φέρει μια παράξενη καθημερινή τριβή, που δυσχέραινε το τοπίο.

Η κοινή πορεία με τον Σταμάτη Μαλέλη από το 1992 στην τελεόραση

Οταν το περασμένο καλοκαίρι ανακοινώθηκε η συνεργασία του Σταμάτη Μαλέλη με τον ΣΚΑΪ όλοι έκαναν λόγω για… αναβίωση της εποχής που ο ισχυρός άνδρας των δελτίων ειδήσεων και ο Νίκος Ευαγγελάτος αποτελούσαν ένα δυνατό δίδυμο στον χώρο της ενημέρωσης.
Ωστόσο οι προσδοκίες διαψεύστηκαν όταν άρχισαν να ακούγονται φήμες περί «ψυχρών σχέσεων» αλλά και εκρηκτικών καταστάσεων μεταξύ τους.

Οι δρόμοι Μαλέλη και Ευαγγελάτου συναντήθηκαν το 1992 στον τότε ΣΚΑΪ, όταν ο δεύτερος ήταν απλός ρεπόρτερ και εμφανιζόταν στα «παράθυρα» του δελτίου ειδήσεων, διευθυντής του οποίου ήταν ο πρώτος. Οταν το 1995 η anchorwoman Ελλη Στάη αποχώρησε ύστερα από προστριβές με τους συνεργάτες της, ο Μαλέλης έχρισε τον Ευαγγελάτο κεντρικό παρουσιαστή εν μια νυκτί και μαζί αποτέλεσαν ισχυρό ντουέτο για πέντε χρόνια. Γι’ αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν τον anchorman «παιδί του Μαλέλη».

Μαζί έβαλαν στο δελτίο ειδήσεων το κοινωνικό ρεπορτάζ. Η κοινή πορεία των δύο ανδρών διεκόπη το 2000, όταν ο Ευαγγελάτος αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ και πήγε στο Tempo. Δεκατρία χρόνια μετά συναντήθηκαν ξανά.

Νίκος: «θα τα ξαναπούμε σύντομα»

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ, ο ίδιος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Επειτα από 2,5 χρόνια κλείνει αυτός ο κύκλος συνεργασίας μου με τον ΣΚΑΪ. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα όταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού μού ανακοίνωσε ότι για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζω και να αντικατασταθεί από μια άλλη πολιτική εκπομπή. Η προσπάθειά μου αυτά τα 2,5 δύσκολα χρόνια για τον τόπο ήταν να παρουσιάζω καθημερινά την επικαιρότητα φιλοξενώντας όλες τις απόψεις. Ο σταθμός μού έδωσε την ελευθερία της λειτουργίας και οι τηλεθεατές αγκάλιασαν ζεστά το αποτέλεσμα. Είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη του και, παρά την πίεση των στιγμών, να επαναλάβω ότι πέρασα μια από τις δημιουργικότερες περιόδους μου στην τηλεόραση. Επίσης, οφείλω ευγνωμοσύνη στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους και τεχνικούς του σταθμού για τη συνεργασία. Σε καθημερινή βάση υπερέβαιναν εαυτόν. Συνεχίζω τη δημοσιογραφική μου παρουσία μέσα από το πρώτο ειδησεογραφικό site της χώρας, το newsit.gr, και ευελπιστώ ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα και τηλεοπτικά».

Μαρία Ανδέου 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...