Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

90 χρόνια σε 704 σελίδες

Η ΑΕΚ σε μια λαμπρή εκδήλωση (παρουσία των θρύλων της) παρουσίασε το βιβλίο με την «κιτρινόμαυρη» ιστορία των τμημάτων

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν θρυλικές μορφές της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας, η ΑΕΚ και οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσίασαν χθες το βιβλίο για τα 90 χρόνια του συλλόγου! Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το «παρών» έδωσαν μεγάλες μορφές της 90χρονης ιστορίας του «Δικεφάλου» από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα υπόλοιπα σπορ, καθώς φυσικά και παράγοντες που έγραψαν ιστορία στον σύλλογο (Κώστας Γενεράκης, Γιάννης Καρράς, Στράτος Γιδόπουλος, ενώ προσκεκλημένες ήταν και η σύζυγος και η κόρη του Λουκά Μπάρλου, Νόνη και Λούση). «Παρών» φυσικά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης (και ο γιος του Γιώργος), ο οποίος -όπως είπε στην αναφορά της η Αγγελική Αρκάδη- «όταν τον ρωτήσαμε πώς του φαίνεται η ιδέα για ένα βιβλίο με την 90χρονη ιστορία της ΑΕΚ, εκείνος μας απάντησε αμέσως: “Το προχωράμε”»!
Στην εκδήλωση χθες ήταν και οι υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Αδριανός, καθώς και ξεχωριστές παρουσίες από την ομάδα μπάσκετ του ’68, όπως οι Γιώργος Τρόντζος, Αίας Λαρεντζάκης, Στέλιος Βασιλειάδης, Χρήστος Ζούπας. Παρούσα και η κόρη του Γιώργου Αμερικάνου, η -δημοσιογράφος- Χριστίνα, αλλά και οι Νίκος Χατζής και Ντράγκαν Σάκοτα. Από πλευράς ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες όπως οι Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος, Λάκης Νικολάου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Χρήστος Αρδίζογλου, Βαγγέλης Βλάχος, Ηλίας Ατματζίδης, Βασίλης Μπορμπόκης, Τόνι Σαβέφσκι, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Μιχάλης Βλάχος, Μιχάλης Κασάπης, Βεριντιάλο Μαρτσέλο και πολλοί άλλοι.
Η επιμέλεια της έκδοσης είναι του δημοσιογράφου Γιάννη Μπίλιου, ο οποίος βρέθηκε στο πάνελ μαζί με τη διευθύντρια επικοινωνίας της Ενωσης Αγγελική Αρκάδη. Στο πάνελ ήταν επίσης οι δημοσιογράφοι Νίκος Κατσαρός, Ανδρέας Δημάτος, Βασίλης Σαμπράκος και Γιώργος Νικολάου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Καραλής. Το πολυτελές βιβλίο είναι 704 σελίδων και έγραψαν σε αυτό συνολικά τριάντα δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάλυψαν το ρεπορτάζ της ομάδας στη διάρκεια των ετών. Στην παρουσίαση παίχτηκαν αρκετά βίντεο, από τις ένδοξες στιγμές των πρωταγωνιστών της 90χρονης ιστορίας του «Δικεφάλου», με την ατμόσφαιρα να ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική για τους παρευρισκομένους. Γέλιο προκάλεσε η ιστορία που θυμήθηκε ο Κώστας Νεστορίδης: «Σε ένα ματς έβαλαν τον Γιώργο Λιάνη, τον μετέπειτα υπουργό, να με μαρκάρει και τους έβαλα πέντε γκολ!».

Η υπόσχεση για το γήπεδο και ο Τιμούρ Κετσπάγια

ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου της ΑΕΚ, μίλησε στις κάμερες για το νέο αυτό δημιούργημα και επισήμανε: «Είναι πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο, για όλα τα αθλήματα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Ηταν μια πάρα πολύ καλή δουλειά, να είμαστε όλοι γεροί και στα 100 χρόνια να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο». Ρωτήθηκε και για το γήπεδο και φανέρωσε για μία ακόμη φορά τη βεβαιότητά του: «Ο,τι έχουμε πει θα γίνει, βαδίζουμε σταθερά, προσεκτικά και μελετημένα. Ενα είναι σίγουρο: Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει!». Λίγη ώρα νωρίτερα, στο πάνελ είχε διαβαστεί και το μήνυμα του επιχειρηματία, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σελίδες του νέου βιβλίου: «Η ΑΕΚ θα είναι ΑΕΚ σε οποία κατηγορία και αν αγωνίζεται. Θα μας κάνει περήφανους, θα μας ομορφαίνει τη ζωή και στα εύκολα και στα δύσκολα». Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του Τιμούρ Κετσπάγια! Ο Γεωργιανός προπονητής και παλαίμαχος του «Δικεφάλου» πραγματοποίησε νέα εμφάνιση στην οικογένεια της ΑΕΚ (πριν από λίγες εβδομάδες είχε παρακολουθήσει αναμέτρηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ). Κάποιοι συσχετίζουν τις εμφανίσεις του Τιμούρ με σενάρια που τον θέλουν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο (αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο).
* Ανθρωπος της Ενωσης (ίσως ο Λυμπερόπουλος) θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στην Αργεντινή για να τσεκάρει μεταγραφικούς στόχους.

Γιάννης Μαραζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...