Καλά τρελάθηκε; Είμαι εξαδέλφη της Παναγίας

Η απίστευτη ιστορία της Μέρι Γουέμπ από το Μέρισβιλ

Μακρινή εξαδέλφη της Παναγίας υποστηρίζει ότι είναι Αμερικανίδα, η οποία άρχισε να μελετά το γενεαλογικό δέντρο της, ύστερα από «συζητήσεις» της με αποθανόντα μέλη της οικογένειάς της. Η Μέρι Μπεθ Γουέμπ από το Μάρισβιλ ανακάλυψε ότι είναι μακρινή ξαδέλφη της Παρθένου Μαρίας, καθώς από την έρευνά της προέκυψε πως είναι 64η ανιψιά του πατέρα της Παναγίας Ιωακείμ και κατ’ επέκταση 64η ξαδέλφη με την ίδια.

Οπως εξηγεί, άρχισε να ερευνά τις ρίζες της οικογένειάς της το 2010, ύστερα από πολλά χρόνια «επικοινωνίας» με τους νεκρούς γονείς και τον αδελφό της. Για την αναζήτησή της στράφηκε στην ιστοσελίδα amcestry.com και ύστερα από δύο χρόνια έρευνας ανακάλυψε ότι έχει μακρινή συγγένεια με τον Ιωσήφ της Αριμαθείας, ο οποίος σύμφωνα με τη Βίβλο προσέφερε τον τάφο στον οποίο τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωσή Του.

Η Γουέμπ επικοινώνησε εν συνεχεία με την ιστοσελίδα για να μοιραστεί με τους υπευθύνους την ανακάλυψή της, ωστόσο, όπως λέει, ο υπεύθυνος την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. «Μου είπαν ότι αυτό ακούγεται ωραίο, αλλά ότι μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος στην αναζήτηση, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο να συμβεί» αναφέρει η Γουέμπ, η οποία δεν πτοήθηκε από την επιφυλακτικότητα του υπευθύνου, ούτε και αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της δουλειάς της.

Το ταξίδι της προς το παρελθόν ξεκίνησε το 1999, όταν ο αδελφός της Ντόναλντ διαγνώστηκε με τελικό στάδιο καρκίνου. Τότε εκείνη και η «ξαδέλφη» της άρχισαν να επικοινωνούν με τους γονείς της, που είχαν πεθάνει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Με τα χρόνια η Παναγία έγινε το «μέσο» για την επικοινωνίας ανάμεσα στη Γουέμπ και στους γονείς της, μεταφέροντάς της μηνύματα από εκείνους.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ