Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ζώο βιάζει μωράκι στο βίντεο του παιδιάτρου

Η αρρωστημένη δράση του παιδόφιλου που συνελήφθη για κατοχή δεκάδων αρχείων σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σοκ και αηδία ακόμη και στον έμπειρο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσε η αρρωστημένη δράση του 47χρονου παιδιάτρου στα Ιωάννινα που συνελήφθη για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας! Ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης αποκάλυψε ότι στα αρχεία του Βούλγαρου γιατρού υπήρχαν ακόμη και βίντεο με κτηνοβασίες σε βάρος βρεφών!

«Οταν κάποιος θέλει να βλέπει έξι μηνών μωρό να κακοποιείται από ζώο, δεν μπορεί παρά να είναι αρρωστημένο μυαλό! Η Δίωξη δίνει συνεχή αγώνα για να πατάξει το φαινόμενο, το οποίο έχει πλοκάμια και στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης θέλοντας να δείξει το μέγεθος της δράσης του παιδιάτρου που διατηρούσε εδώ και 15 χρόνια ιδιωτικό ιατρείο σε κεντρικό δρόμο των Ιωαννίνων, όντας μάλιστα συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ! Ο έμπειρος αξιωματικός χαρακτήρισε «αρρωστημένα» μυαλά όλους όσοι κάνουν χρήση ή διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και οι οποίοι είναι συνήθως άνθρωποι της διπλανής πόρτας και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται μια τέτοια υπόθεση από την Υπηρεσία μας. Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται παιδίατρος-παιδόφιλος».

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία παραπέμπουν σε υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή: «Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει ένα παιδί να φωτογραφηθεί μέσα στο ιατρείο και το υλικό αυτό να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χωρίς να θέλει να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, μια και οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο βουλγαρικής καταγωγής παιδίατρος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα δεκάδες αρχεία σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οπως είπε ο ταξίαρχος, η Δίωξη παρακολουθούσε επί έξι μήνες τη δράση του στο διαδίκτυο. Ετσι, με βάση το υλικό που είχε συλλέξει, κλιμάκιο αξιωματικών τον συνέλαβε μέσα στο ιατρείο του. «Εξι μήνες ασχολούμαστε μαζί του και τώρα ήρθε η ώρα να ξετυλιχθεί το κουβάρι, γιατί είναι μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Ηπειρο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Εύα Παπαδάτου

Εντολή για καταγγελία σύμβασης

Ο 47ΧΡΟΝΟΣ παιδίατρος είχε αποκτήσει με τα χρόνια ικανοποιητικό πελατολόγιο, ενώ ήταν συμβεβλημένος με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Αν και κοινή απαίτηση είναι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του γιατρού όσο το δυνατό συντομότερο, όπως έχει γίνει με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στη χώρα μας, κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εντολή του εισαγγελέα Ιωαννίνων. Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως πρέπει να εκδοθεί εντολή άμεσα. Στο μεταξύ, με σχετική απόφαση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα παρενέβη άμεσα στην υπόθεση και ο ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός (όπως συμβαίνει άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις) έχει αποστείλει έγγραφο στην Εισαγγελία Ιωαννίνων προκειμένου να του γνωστοποιηθούν επίσημα τα στοιχεία της ταυτότητας του παιδιάτρου και μόλις ληφθεί η απόφαση, θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που υπάρχει και σε αφαίρεση της άδειάς του, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα συνταγογράφησης.

Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή του

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στο πορνογραφικό υλικό, για να εξακριβωθεί αν προέρχεται από το ιατρείο μέσα στο οποίο ο συλληφθείς εξέταζε αθώα παιδιά. Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργούν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα σε όλα τα πειστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο παιδίατρος έχει καταγράψει πορνογραφικό υλικό με ανήλικους ασθενείς που παρακολουθούσε στο ιατρείο του. Παράλληλα, οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν όλες οι επαφές του 47χρονου, αλλά και προς τα πού έχει απλώσει τα «ψυχανώμαλα πλοκάμια του». Η τοπική κοινωνία και κυρίως οι γονείς των παιδιών, τα οποία παρακολουθούσε, περιμένουν την απολογία του κατηγορουμένου που παραμένει υπό κράτηση, αλλά κυρίως αγωνιούν να ενημερωθούν αν ο αδίστακτος παιδίατρος που εμπιστεύονταν είχε καταχωρίσει και τα παιδιά τους στο αρρωστημένο υλικό. Στο μεταξύ, κανένας από τους δικηγόρους των Ιωαννίνων δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπιση του 47χρονου παιδιάτρου Γ.Ζ.Σ., ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση και χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ετσι, σήμερα που αναμένεται να απολογηθεί, θα εμφανιστεί στο δικαστικό μέγαρο με δικηγόρο που θα έχει διοριστεί από το κράτος. Οι νομικοί κύκλοι της πόλης χαρακτήρισαν «αστεία» τη δικαιολογία του Βούλγαρου γιατρού απέναντι στις Αρχές, πως όλα έγιναν δήθεν εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Ε. Παπ. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...