Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Σε δύο χρόνια έστησαν 36 λούνα παρκ «μαϊμού»!

Εξάρθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά έχοντας χιλιάδες ευρώ κέρδη

Την ώρα που το πανελλήνιο πενθεί για τον άδικο χαμό του 13χρονου αγοριού στο λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό, οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια επικίνδυνη σπείρα που δεν δίσταζε να παίζει με τις ζωές αθώων παιδιών, στήνοντας τα τελευταία δύο χρόνια επιχειρήσεις «μαϊμού» ανά την Ελλάδα με πλαστογραφημένα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά, που αφορούσαν ακόμη και τη στατικότητα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Επειτα από περίπου δέκα μήνες έρευνας, άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να φτάσουν στους εγκληματίες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταστήσει 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ, σε ισάριθμους δήμους της χώρας, αποκομίζοντας κέρδη, το ύψος των οποίων προσεγγίζει τα 900.000 ευρώ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά πέντε άτομα, τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ένας 57χρονος, που τα τελευταία χρόνια είχε προχωρήσει στη σύσταση εικονικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν ως αχυράνθρωποι τρεις από τους συνεργούς του.

Από τις εκδηλώσεις, η σπείρα εισέπραττε τα έσοδα, αποφεύγοντας συστηματικά να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και τις απαιτούμενες οικονομικές εισφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οικονομικού κέρδους, οι κατηγορούμενοι, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και την ασφάλεια των λούνα παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογράφηση των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων. Στη συνέχεια, κατέθεταν τα πλαστογραφημένα δικαιολογητικά σε διάφορους δήμους της χώρας, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό τις άδειες λειτουργίας και εγκατάστασης χώρων ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, οι δράστες φέρεται να είχαν πλαστογραφήσει τη σφραγίδα δήμου του νομού Θεσσαλονίκης, με την οποία θεωρούσαν το γνήσιο της υπογραφής σε βεβαιώσεις που αφορούσαν την εγκατάσταση και λειτουργία των παραπάνω επιχειρήσεων.

Γιούλη Σταρίδα 

Καλά νέα για την υγεία της 9χρονης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ βελτίωση παρουσιάζει μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του εννιάχρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή του Θωμά στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος αδελφός της Βασίλης. Η μικρή Ελεάννα, που φυσικά δεν γνωρίζει ότι δεν θα ξαναδεί τον αδελφό της, βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο την Τρίτη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, σιτίζεται μόνη της, σηκώνεται αρκετά κι έχει ένα τραύμα στον θώρακα, το οποίο πηγαίνει ολοένα και καλύτερα. Στο πλευρό της βρίσκονται συνεχώς οι γονείς της, αλλά και ομάδα παιδοψυχολόγων, οι οποίοι χειρίζονται πολύ διακριτικά το όλο θέμα και είναι συνεχώς πάνω από το παιδί. Οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το παιδί θα καταφέρει να ξεπεράσει όλη αυτή την περιπέτεια σχετικά ανώδυνα, παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε σοβαρά στον πνεύμονα και στο στήθος. Οι εξετάσεις δείχνουν ότι θα επανέλθει κανονικά και οι γιατροί δίνουν πλέον περισσότερη προσοχή στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αποκαλύπτονται τραγικές ελλείψεις ακόμα και στα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας στο Ελληνικό

Το έγκλημα διαρκείας που συντελούνταν στο λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέες καταθέσεις-φωτιά μαρτύρων, οι οποίοι αποκαλύπτουν τα τραγικά κενά και τις ελλείψεις ακόμα και στα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. «Πέρυσι χρησιμοποιούσαν γεννήτριες γιατί άκουγα θορύβους και σε μερικά παιχνίδια γινόταν διακοπή λόγω του ότι τους τελείωνε το πετρέλαιο» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής. Αναφερόμενος στο επίμαχο παιχνίδι που παρέσυρε στον θάνατο τον 13χρονο Βασίλη, ο μάρτυρας τονίζει: «Την κυλινδρική μπάλα δεν την έδεναν ποτέ, το σκοινί το χρησιμοποιούσαν μόνο όταν είχε τελειώσει το παιχνίδι, για να βγάλουν τα παιδιά έξω».

Ο ίδιος μάρτυρας, περιγράφοντας καρέ-καρέ τα περιστατικά του μοιραίου απογεύματος της Κυριακής, καταθέτει: «Ξαφνικά είδα τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έστειλε την κυλινδρική κατασκευή πάνω στα κάγκελα. Ετρεξα απέναντι την ώρα που έβγαζαν τα παιδιά έξω… Εκεί βρίσκονταν δύο αλλοδαποί. Ο Ιταλός ήρθε έπειτα από ένα τέταρτο».

Στην κατάθεσή του ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής επιβεβαιώνει πως το λούνα παρκ είχε λειτουργήσει και πέρσι εκεί. «Το λούνα παρκ είχε έρθει και πέρσι και απ’ ό,τι είχα ακούσει, ερχόταν τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι έκανε περιοδείες».

Την ίδια ώρα να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα επιχείρησε ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παραδέχτηκε, δε, ότι δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες ούτε έχει ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος σε υπαλλήλους ή υπηρεσίες του δήμου για το τραγικό δυστύχημα! Αναφερόμενος στο γεγονός ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τον δήμο, έναντι ενοικίου 1.400 ευρώ, είπε: «Υπάρχει ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων. Ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία, δεν έχουμε εκδώσει μέχρι τώρα τέτοιου είδους άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Η επιχείρηση δεν κατάθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση τέτοιας άδειας. Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία 3-4 μηνών, και όχι μια μόνιμη εγκατάσταση».

Μάλιστα ο κ. Κορτζίδης παραδέχτηκε ότι στις 15 Μαρτίου άνθρωποι του δήμου πέρασαν από το πάρκο και διαπίστωσαν ότι οι ενοικιαστές βρίσκονταν ακόμη στον χώρο, παρά το γεγονός ότι η μίσθωση είχε λήξει από τις 15 Φεβρουαρίου του 2014. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το κλιμάκιο των δημοτικών υπαλλήλων βεβαίωσε πρόστιμο στην εταιρία και αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι θα αποχωρήσουν από τον χώρο…

Ντέμη Ντάβαρη

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...