Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Εμπόριο υποψηφίων στη Κρήτη

Σε εμπόριο συμβούλων επιδόθηκαν επιτήδειοι στην Κρήτη (!) λίγο πριν «κλείσουν» οι πολιτικοί συνδυασμοί

Σε ένα άνευ προηγουμένου «εμπόριο» υποψήφιων συμβούλων επιδόθηκαν επιτήδειοι λίγο πριν «κλείσουν» οι συνδυασμοί των πολιτικών κομμάτων και κατατεθούν στα πρωτοδικεία της χώρας. Κάποιοι, σαν άλλοι… νονοί της νύχτας, εκμεταλλευόμενοι τη δυστοκία που παρουσιάστηκε φέτος περισσότερο παρά ποτέ στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, σκέφτηκαν πως ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γεμίσουν το πορτοφόλι τους προχωρώντας σε ένα είδος παζαριού υποψηφίων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, στην Κρήτη μεσάζοντες ζήτησαν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60.000 ευρώ από υποψήφιο δήμαρχο προκειμένου να του πουλήσουν την… πραμάτεια τους. Η διαπραγμάτευση αφορούσε σε 22 υποψηφίους και έγινε απευθείας με τον υποψήφιο δήμαρχο πριν από λίγες ημέρες κι ενώ οι εκλογές πλησιάζουν.

Οπως αναφέρεται στην κρητική ιστοσελίδα flashnews.gr που διαθέτει και μαγνητοφωνημένη τη σχετική συνομιλία, η ταρίφα και η επιχείρηση που έστησαν επιτήδειοι σε μεγάλο δήμο της ενδοχώρας της Κρήτης ξεπέρασε τα όρια της φαντασίας, όταν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας δεν δίστασαν να εμπορευτούν και να παζαρέψουν τη συμμετοχή υποψηφίων έναντι υψηλής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, ο μεσάζων, εκμεταλλευόμενος τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει μεταξύ των αντίπαλων συνδυασμών και τα κακά οικονομικά, άρχισε τα παζάρια, μη διστάζοντας να κάνει και… έκπτωση στον συγκεκριμένο υποψήφιο έναντι του εκλογικού του αντιπάλου, από τον οποίο -όπως του είπε δήθεν εμπιστευτικά- ζητούσε 20.000 ευρώ επιπλέον!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άρνηση που εισέπραξε ο μεσάζων από τον συγκεκριμένο υποψήφιο, προσπαθεί ακόμη μέχρι και σήμερα να «απενεργοποιήσει» συμβούλους, οι οποίοι κατέβηκαν με τον υποψήφιο, οδηγώντας τους σε παραίτηση στο πρωτοδικείο μέσα από απειλές. Οπως έγινε γνωστό πάντως, η υπόθεση πρόκειται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης – πιθανότατα μετά τις εκλογές. Ενδιαφέρον θα ήταν να αποσαφηνιστεί αν οι υποψήφιοι, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται πότε στο ένα ψηφοδέλτιο και πότε στο άλλο, ξέρουν ότι πωλούνται κι αγοράζονται γεμίζοντας τις τσέπες επιτηδείων.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου έχει προκαλέσει σούσουρο στην Κρήτη, ενώ φημολογείται πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα βγουν και άλλες τέτοιες υποθέσεις στη δημοσιότητα, αφού η συγκεκριμένη μπίζνα φαίνεται να έχει βρει και άλλους υποστηρικτές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Είναι γεγονός πως σε αυτές τις εκλογές παρατηρείται πάρα πολύ μεγάλος αριθμός συνδυασμών και έλλειψη ικανού αριθμού προσώπων που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια, ειδικά αφού με τροπολογία διπλασιάστηκε ο αριθμός των συμβούλων στις δημοτικές εκλογές, με τους οι υποψηφίους να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 85.000!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Φθιώτιδας, όπου το ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των συνδυασμών από τα επτά ονόματα που έπρεπε να καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας είχε μόνο πέντε, όπως τονίζουν όλα τα τοπικά μέσα. Ενδεικτική είναι και η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος για να στελεχώσει τη λίστα του νεοϊδρυθέντος κόμματός του, εν όψει των ευρωεκλογών, έστελνε τηλεφωνικά γραπτά μηνύματα τονίζοντας: «Δώσε μήνυμα στη φωνή μας. Επικοινώνησε μαζί μου για τη συμμετοχή σου ως υποψήφιου ευρωβουλευτή ή πρότεινέ μου το κατάλληλο άτομο», ενώ ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος απήθυνε κάλεσμα μέσω της σελίδας του στο facebook.

Από τα παράδοξα που έως τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι η περίπτωση υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης, που κατάφερε να πείσει τους επικεφαλής τριών από τους έξι συνδυασμούς που κατέρχονται στις επικείμενες εκλογές να τον συμπεριλάβουν στις λίστες των υποψηφίων! Η κίνηση του υποψηφίου να βάλει το όνομά του σε τρία ψηφοδέλτια δεν έγινε αντιληπτή ούτε και την ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, ώσπου δύο ημέρες αργότερα οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών αντιλήφθηκαν την απάτη και αποφάσισαν από κοινού να τον αποπέμψουν από την εκλογική διαδικασία.

Τηλεφωνικό «παζάρι» σοκ!

Η τηλεφωνική συνομιλία κατά τη διάρκεια του παζαριού έχει ως εξής:

Μεσάζων: «Κοίτα, εμείς θα σου προσφέρουμε 22 υποψήφιους συμβούλους, ώστε όχι μόνο να συμπληρώσεις το ψηφοδέλτιό σου αλλά και να κάνεις τη διαφορά, αντί 60.000 ευρώ. Τον ίδιο αριθμό υποψηφίων προσφέρουμε και στον αντίπαλό σου, αλλά επειδή δεν τον γουστάρουμε, από αυτόν ζητάμε 80.000 ευρώ».

Υποψήφιος: «Εγώ μπήκα στην πολιτική για να προσφέρω και όχι για να βγάλω χρήματα ή να δώσω. Αν είναι έτσι, καλύτερα να πάμε από τώρα σπίτια μας».

Μεσάζων: «Εγώ πάντως είμαι στη διάθεσή σου έτσι κι αλλιώς. Απλώς, αν καθυστερήσεις, δεν θα μπορέσω να σου φέρω τους 22».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...