Μια αφίσα… φαρμάκι κατά της κυβέρνησης

Οι φαρμακοποιοί και η καμπάνια που ξεκινούν από σήμερα

Πολιτική καμπάνια ξεκινούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της χώρας, μόνο που η καμπάνια θα είναι απαξιωτική για συγκεκριμένους πολιτικούς. Με το μοναδικό μότο «Θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας», οι φαρμακοποιοί, πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν στη γενική τους συνέλευση, ξεκινούν τη μεγάλη τους καμπάνια από σήμερα σε όλα τα φαρμακεία, με αφίσα που θα φέρει τον τίτλο αυτό. Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί είχαν προειδοποιήσει για την κίνησή τους αυτή. Στην αφίσα οι φαρμακοποιοί στηλιτεύουν όλη την τραγική κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, όπως ανεργία, μείωση συντάξεων, διάλυση της δημόσιας υγείας, αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, με στόχο -όπως έχουν αποφασίσει- να ενημερώσουν τους πολίτες και να καταστήσουν τα περίπου  11.000 φαρμακεία της χώρας ισάριθμα εκλογικά κέντρα στις επικείμενες εκλογές.

Στην αφίσα ένα χέρι κρατά ψηφοδέλτιο με τον τίτλο «success story», το οποίο το ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι -μεταξύ άλλων- του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου, του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και άλλων μελών της κυβέρνησης, καθώς και μελών προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του Α. Λοβέρδου. Ηδη πολλοί σύλλογοι έχουν αρχίσει τον διαμοιρασμό φυλλαδίων στους ασφαλισμένους κι έχουν κολλήσει ανάλογες αφίσες στις βιτρίνες των φαρμακείων τους.

Οι φαρμακοποιοί, αναφερόμενοι στη νέα πολιτική για το φάρμακο, τονίζουν ότι η κυβέρνηση δίνει μερίδιο του εμπορικού κομματιού των φαρμακείων στα πολυκαταστήματα, ώστε να αναπληρώσουν ζημιές από τον δικό τους τζίρο, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Επίσης υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δίνει την ευχέρεια στις φαρμακευτικές εταιρίες να αυξήσουν τα κέρδη τους μετά τη μείωση που υπέστησαν από την πτώση των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Ταυτόχρονα, επιδιώκει την αλυσιδοποίηση μιας μερίδας φαρμακείων και το κλείσιμο μιας άλλης μερίδας, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να ελέγξει τη φαρμακευτική δαπάνη.

Κ. Ζαφειρίου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ