Ο Σιανίδης στην αντεπίθεση

Ο p.r. man κατέθεσε μήνυση για το ψεύτικο προφίλ με το όνομά του που εμφανίζεται στο facebook

Ψεύτικοι λογαριασμοί δημόσιων προσώπων στα social media υπάρχουν πολλοί. Λίγοι όμως από εκείνους που την έχουν πατήσει έχουν προχωρήσει το θέμα νομικά. Ο Χάρης Σιανίδης είναι ένας από αυτούς. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας οργάνωσης εκδηλώσεων Beautiful People, ευρέως γνωστός από τις κοσμικές στήλες, εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε ότι έχει δημιουργηθεί προφίλ με το όνομα και τη φωτογραφία του στο facebook και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο άγνωστος δράστης, όπως συνηθίζεται, έκανε αναρτήσεις φωτογραφιών ως Χάρης, ενώ έστελνε αιτήματα φιλίας σε κόσμο που ανταποκρινόταν, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τον γνωστό p.r. man. «Η έκπληξη και η αγανάκτησή μου ήταν μεγάλη όταν αντιλήφθηκα ότι κάποιος εμφανίζεται στον πλέον δημοφιλή δικτυακό χώρο με το όνομα και τη φωτογραφία μου, ώστε να καταλείπεται ελάχιστη αμφιβολία για το πρόσωπο που διαχειρίζεται τον εν λόγω λογαριασμό» αναφέρεται στο έγγραφό της μήνυσης που κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Χάρη Σιανίδη, Αλέξη Στεφανάκη.

Οπως τονίζει δε στη συνέχεια, ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει το συγκεκριμένο προφίλ, γεγονός που δίνει στον δράστη τη δυνατότητα να ανακοινώνει νέα και απόψεις δήθεν προερχόμενες από εκείνον, να προχωρεί σε προτάσεις μέσω μηνυμάτων, να κάνει καλέσματα σε υποτιθέμενες διοργανώσεις, ακόμη και να κλείνει ραντεβού για γνωριμίες. «Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό του δίνεται η δυνατότητα να εισχωρεί στα προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, που θεωρώντας ότι πρόκειται για εμένα, τον εισάγουν στην κατηγορία των “φίλων” τους και του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο δικό τους προφίλ» συνεχίζει στη μήνυσή του ο «Mr. Beautiful People», εννοώντας φυσικά τους φίλους και συγγενείς του που δεν έχουν ενημερωθεί ότι δεν έχει προφίλ στο facebook.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ