Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Αγρια συμμορία που ρήμαζε τα Β.Π.

Η δράση αδίστακτης αλβανικής σπείρας σε γειτονιά με πολυτελείς βίλες γιατρών και επιχειρηματιών

Την αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας είχε «χτυπήσει» σπείρα επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών που δρούσε το τελευταίο εξάμηνο στο Ντράφι, την ελίτ περιοχή των βορείων προαστίων. Μεγαλογιατροί, γνωστοί δικηγόροι και επιχειρηματίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των αδίστακτων ληστών.

Η μαφιόζικη συμμορία δρούσε τις νυχτερινές ώρες επιλεκτικά και στοχευμένα. Πολυτελείς κατοικίες και βίλες κέντριζαν το ενδιαφέρον του αρχηγού της σπείρας. Δεν δίσταζαν να μπαίνουν στις κατοικίες ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα. Αδιαφορούσαν για την παρουσία τους και έφευγαν μόνο όταν έπαιρναν αντικείμενα αξίας.

«Δεν ήρθα μέχρι εδώ για να φύγω με άδεια χέρια» είπε ο σωματώδης αρχηγός των ληστών στη σύζυγο γνωστού μεγαλογιατρού. Οι τρεις δράστες τη Μεγάλη Εβδομάδα παραβίασαν το παράθυρο της πολυτελούς κατοικίας του γνωστού καρδιοχειρουργού (και πρώην διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας). Στο σπίτι ήταν ο ίδιος, η σύζυγός του και η πεθερά του. Τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού. Μάλιστα χρησιμοποίησαν βία για να κάμψουν την αντίσταση της συζύγου του, όταν προσπάθησε να αντιδράσει. Φορούσαν κουκούλες και δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά τους. Τους ζήτησαν αρχικά κοσμήματα και στη συνέχεια λίρες. Οταν πήραν αρνητική απάντηση αγρίεψαν και άρχισαν να απειλούν τον γιατρό με μαχαίρι. Εντρομοι οι ιδιοκτήτες άρχισαν να τους δίνουν ό,τι πολύτιμο είχαν. Η γυναίκα του γιατρού τούς έδωσε ακόμη και τον σταυρό που της είχε χαρίσει η μητέρα της. Πληγώθηκε συναισθηματικά, όπως είπε στους αστυνομικούς, αλλά για να γλιτώσει τα χειρότερα, αναγκάστηκε να τον βγάλει από τον λαιμό της έπειτα από αρκετά χρόνια.

Στην κουζίνα

Οι κουκουλοφόροι ληστές έμειναν δύο ώρες στο σπίτι και μάλιστα… επισκέφτηκαν και την κουζίνα. Ανοιξαν το ψυγείο και έφαγαν φρούτα. Οι ιδιοκτήτες τούς πρόσφεραν και μπισκότα που δεν αρνήθηκαν. Μάλιστα σε ρόλο… εφοριακού τους ρώτησαν πού βρήκαν τα χρήματα και έφτιαξαν τόσο ωραίο και μεγάλο σπίτι. Οταν αποφάσισαν να φύγουν, ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, ενώ ένας φίλησε και το χέρι της πεθεράς του γιατρού. Τηλεφώνησαν στον συνεργό τους που έφτασε έξω από την κατοικία και, αφού φόρτωσαν τα κλοπιμαία, χάθηκαν στο σκοτάδι.

Λίγες ημέρες αργότερα επισκέφθηκαν την, σε μικρή απόσταση, «παραμυθένια» κατοικία γνωστού επιχειρηματία. Μέσα ήταν ο ίδιος και η σύζυγός του. Τα παιδιά τους απουσίαζαν. Δύο από τους δράστες παραβίασαν το παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό. Χωρίς να τους αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και έψαξαν κάθε γωνιά του σπιτιού. Βρήκαν πάνω στο χρηματοκιβώτιο το κλειδί και το άνοιξαν. Μέσα βρήκαν κοσμήματα και χρήματα, που η αξία τους έφτανε τα 120.000 ευρώ.

Και ενώ έψαχναν και για άλλα αντικείμενα αξίας, επέστρεψαν οι γιοι του ζευγαριού. Οταν μπήκαν στο σπίτι ρώτησαν τους γονείς τους αν έχουν επισκέψεις, γιατί έξω από το σπίτι υπήρχε σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο. Δεν έδωσαν σημασία, πιστεύοντας ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οταν ύστερα από αρκετή ώρα ανέβηκαν να κοιμηθούν, είδαν το χρηματοκιβώτιο ανοιχτό και άδειο. Τότε κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα της αλβανικής μαφίας που είχε επισκεφθεί και γειτονικές κατοικίες.

Τους εντόπισαν ενώ έκαναν… τζόκινγκ

Οι κάτοικοι στο Ντράφι είχαν χάσει τον ύπνο τους από τα συχνά χτυπήματα της επικίνδυνης συμμορίας. Το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ραφήνας τυχαία έπεσαν πάνω στους κακοποιούς, που έκαναν τζόκινγκ στην περιοχή… Οταν τους ζήτησαν να σταματήσουν για έλεγχο, άρχισαν να τρέχουν. Επειτα από κυνηγητό συνελήφθη ένας 27χρονος, ενώ ο αρχηγός και ένα μέλος της σπείρας κατάφεραν να διαφύγουν. Οπως διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA, ήταν ένας από τους ληστές που μπήκαν στην κατοικία του γνωστού καρδιοχειρουργού. Τα μέλη της αλβανικής συμμορίας έχουν διαπράξει 14 ληστείες και 34 κλοπές σε σπίτια στο Ντράφι και το Πικέρμι.

Γιώργος Μέστος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...