Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Αν και παντρεύτηκα, ήμουν κατά του γάμου»

Ο Κώστας Αποστολάκης μιλά για πρώτη φορά μετά τον χωρισμό του από τη σύζυγό του Αμέλια Αναστασάκη που αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες η «Espresso»

Ντόμπρος. Αυτή τη λέξη θα διαλέγαμε αν μας ζητούσε κάποιος να περιγράψουμε μονολεκτικά τον Κώστα Αποστολάκη. Πρόκειται για το χαρακτηριστικό που κυριαρχεί στην προσωπικότητα του δημοφιλούς ηθοποιού. Ο ίδιος δεν έχει μάθει να κάνει δημόσιες σχέσεις… χαϊδεύοντας αυτιά. Απεναντίας, εκφράζει τις απόψεις του -όποιες κι αν είναι αυτές- χωρίς φόβο και πάθος. Και… σ’ όποιον αρέσουμε, που λέει και το διαχρονικό άσμα.

Ετσι, ειλικρινά και ντόμπρα, επιβεβαιώνει σήμερα την είδηση του χωρισμού του από τη δημοσιογράφο Αμέλια Αναστασάκη, που αποκάλυψε η «Espresso» με πρωτοσέλιδο θέμα της την περασμένη Τετάρτη.

Συναινετικό αντίο

«Το αποφασίσαμε από κοινού κι έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες του διαζυγίου μας, το οποίο θα είναι συναινετικό. Οι σχέσεις μας παραμένουν φιλικές. Αλλωστε έχουμε ένα παιδί που λατρεύουμε και η επιθυμία μας είναι να διαφυλάξουμε την ηρεμία του» λέει ο δημοφιλής ηθοποιός μιλώντας πρώτη φορά για το θέμα που απασχόλησε πολύ τα καλλιτεχνικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία 24ωρα.

Ο έρωτας του Κώστα και της Αμέλιας υπήρξε κεραυνοβόλος. Το ίδιο και ο γάμος τους που κράτησε μόλις δύο χρόνια. Τελικά ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; «Δεν ξέρω» απαντά ο ηθοποιός. «Εγώ, αν και παντρεύτηκα, ήμουν κατά του γάμου. Ωστόσο, όταν αγαπάς έναν άνθρωπο που πιστεύει σ’ αυτόν τον θεσμό, δεν είναι κόπος να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας. Ακόμη κι αν εσύ έχεις άλλα πιστεύω. Το ήθελε η Αμέλια, το ήθελαν και οι γονείς μου κι έτσι δεν κακοκάρδισα κανέναν. Επί της ουσίας όμως αυτό που κάνει μια σχέση να αντέχει στον χρόνο είναι η αλήθεια των συναισθημάτων και η εσωτερική δύναμή της».

Η διαδρομή του Κώστα Αποστολάκη στον καλλιτεχνικό χώρο μετράει 20 ολόκληρα χρόνια και περιλαμβάνει επιτυχίες στο σανίδι, το σινεμά και στην τηλεόραση. Η φετινή σεζόν τον βρήκε να…χτυπάει εις διπλούν στο θέατρο. Αφενός στο έργο «Ψύλλοι στ’ αφτιά» που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το Πάσχα και αφετέρου στην πετυχημένη κωμωδία «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω» που συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της στο θέατρο Αθηνά. «Κάνοντας έναν απολογισμό σε τούτη τη σεζόν θα μπορούσα να πω ότι ήταν ιδιαίτερα παραγωγική από καλλιτεχνικής πλευράς, διότι υποδύθηκα δύο πολύ ενδιαφέροντες αλλά και extreme ρόλους. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω διαφορετικές υποκριτικές δυνατότητες» λέει ο ηθοποιός στην «Espresso της Κυριακής».

Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για κωμωδίες. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! «Τα έργα που γίνονται στα θέατρα είναι ένα δράμα και 100 κωμωδίες. Το γέλιο τραβάει τον Ελληνα, γιατί διανύουμε εποχές κατήφειας. Ετσι, η κεντρική ιδέα του θεάτρου στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η κωμωδία. Βλέποντας κανείς ένα κωμικό έργο θα πει “βγήκα και ξέσκασα”, ενώ, αν πάει να δει δράμα, το πιθανότερο είναι να πει “βγήκα και… έσκασα”! Αλλωστε, με την κωμωδία γίνεται και ψυχοθεραπεία. Αντί ενός πολύ φτηνού εισιτηρίου γελάς και διώχνεις τις… τοξίνες της ψυχής, ξεχνιέσαι από τα προβλήματα».

Οι παραστάσεις

Το «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω» θα ολοκληρώσει τις παραστάσεις του στο τέλος του μήνα. Από κει κι έπειτα ο Κώστας Αποστολάκης έχει κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στα σκαριά. Μια πρώτη γεύση πήραμε ήδη από τη guest συμμετοχή του σε δύο επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1 «Καλές δουλειές» με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Σε ό,τι αφορά το θέατρο συζητάω διάφορες προτάσεις για το καλοκαίρι, αλλά δεν έχω καταλήξει. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω μια κινηματογραφική ταινία με τον Στράτο Μαρκίδη, κατά πάσα πιθανότητα τη συνέχεια του «Ι love Καρδίτσα». Μιλάω όμως και με δύο κανάλια για κάτι σίριαλ που θα βγουν στον αέρα την επόμενη σεζόν. Ευτυχώς, έχει αρχίσει και ανοίγει πάλι η δουλειά στην τηλεόραση. Πηγαίνει βέβαια με… κουτσά βήματα και κακοπληρώνεται, αλλά από κει που δεν γινόταν τίποτα, αυτό είναι κάτι. Βλέπουμε ένα φως στην άκρη του τούνελ. Ο κόσμος θέλει την ελληνική μυθοπλασία. Αυτό δείχνουν και τα νούμερα τηλεθέασης».

Ο ίδιος πάντως έχει τύχει να παρακολουθήσει και τουρκικό σίριαλ. «Το έκανα για να έχω άποψη, αφού για μια περίοδο είχαν γεμίσει όλα τα κανάλια. Λόγω της δουλειάς μου πρέπει να γνωρίζω τα προϊόντα που δείχνει η ελληνική τηλεόραση, όχι μόνο αυτά που έρχονται από την Τουρκία, γενικότερα. Πάντως, κακά τα ψέματα, πρόκειται ακριβές παραγωγές, με καλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Ξέρουν πώς θα τις πουλήσουν σε 30 χώρες και τις προσέχουν πολύ. Αν μιλούσα τουρκικά και μου γινόταν πρόταση, μπορεί να έπαιζα. Δεν είμαι από αυτούς που κατακεραυνώνουν αυτά τα σίριαλ. Εξάλλου δεν έκαναν από μόνα τους τόσο μεγάλες τηλεθεάσεις στην Ελλάδα. Κάποιοι τα παρακολουθούσαν. Μήπως μεταξύ αυτών ήταν και ορισμένοι από αυτούς που τα κατηγορούν;» Ρητορικό το ερώτημα…

Τα σόου ταλέντων με καλλιτέχνες που χορεύουν, τραγουδούν και μεταμορφώνονται είναι επίσης ένα τηλεοπτικό προϊόν που έχει γίνει μόδα στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Οχι στα shows

«Πέρυσι μου έκαναν και μένα πρόταση για το “Dancing with the stars” και το “Your face sounds familiar”. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να τα βλέπω καμιά φορά, αλλά όχι και να συμμετέχω. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή» ξεκαθαρίζει. «Ολοι πια κάνουν δουλειές άλλων. Τραγουδάνε, χορεύουν, παίζουν, φτιάχνουν συγκροτήματα. Ολοι κάνουν τα πάντα και όλοι θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές. Σε κάνει αναλώσιμο αυτό το πράγμα κι εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο για μένα. Εχω 20 χρόνια σ’ αυτήν τη δουλειά. Γιατί να πάω να χορέψω στο “Dancing”; Δεν λέω ότι κακώς πηγαίνουν όσοι πηγαίνουν. Σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει. Ας πούμε, αυτό το ταλέντο που λέγεται Λευτέρης Ελευθερίου καλά έκανε και πήρε μέρος στο “Face” για να δείξει τις ικανότητές του. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να… θάψει η συμμετοχή σε ένα τέτοιο σόου. Πού είναι τώρα οι περσινές φουρνιές παικτών;». Οσο για το… φρέσκο «Just the 2 of us»; Ο Κώστας το θεωρεί υποδεέστερο του «Your face sounds familiar». «Η συνταγή του είναι λίγο αποτυχημένη και η κριτική επιτροπή του όχι τόσο δυνατή. Γενικότερα μιλώντας πιστεύω ότι το σόου του ΑΝΤ1 έχει μέσα πιο ποιοτικούς ανθρώπους» υπογραμμίζει.

Οπως κάθε φορά, έτσι και φέτος γνωστοί καλλιτέχνες θα μετρήσουν τις δυνάμεις στις κάλπες. Ο Κώστας δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία.

Οι εκλογές

«Δεν θα το έκανα ποτέ, γιατί όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στις εκλογές το κάνουν για να πάρουν λεφτά. Δεν έχουν καμιά συγκεκριμένη ιδεολογία. Απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν με την ψήφο των άλλων» λέει ορθά κοφτά, συμπληρώνοντας ότι στο παρελθόν απέρριψε πρόταση που του έγινε να πολιτευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. «Δεν με ενδιαφέρει να κοροϊδεύω τον κόσμο και να πληρώνομαι» τονίζει.

Το ησυχαστήριο του Κώστα είναι η Κρήτη. «Οταν πηγαίνω στο νησί είναι το καλύτερό μου. Οι γονείς μου ζουν εκεί. Το ίδιο και οι παιδικοί μου φίλοι. Κι επειδή υπάρχει πολύ ψέμα στο επάγγελμά μας και καμιά φορά μπερδεύομαι και ο ίδιος, φροντίζω να πηγαίνω τακτικά στην Κρήτη, διότι εκεί ισιώνω με πέντε κρητικές κουβέντες. Είναι το αντίβαρό μου σε όλο αυτό το δήθεν glamorous του καλλιτεχνικού χώρου».

«Υποθηκευμένο το μέλλον των παιδιών»

Η κόρη του Αγάπη Ιουλία του έκλεψε την καρδιά του από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο. «Εχω τεράστιο πρόβλημα. Δηλώνω χαζομπαμπάς. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί κι έχουμε μια σχέση αγάπης τρομερή. Μου μοιάζει κιόλας. Τουλάχιστον εξωτερικά, διότι σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα της δεν μπορούμε να πούμε ακόμα, αφού είναι μικρή» λέει γελώντας. Σοβαρεύει όμως απότομα στην ερώτησή μας αν θα ήθελε στο μέλλον να αποκτήσει δεύτερο παιδί. «Ετσι όπως είναι η κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, όχι. Διότι ειλικρινά δεν ξέρω τι μέλλον μπορώ να προσφέρω και στο παιδί που έχω ήδη. Με το που γεννιέται ένα παιδί χρωστάει 1.000.000 ευρώ στο ελληνικό κράτος. Τι σημαίνει αυτό; Το μέλλον του είναι υποθηκευμένο. Δηλαδή η κόρη μου χρωστάει αυτή τη στιγμή και δεν το ξέρει».

«Δεν παρακολουθώ τις πρωινές εκπομπές»

Σχολιάζοντας την… αρένα της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης, όπου βασιλεύουν φέτος τα ζευγάρια Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά και Πέτρος Κωστόπουλος – Τζένη Μπαλατσινού, ο Αποστολάκης ισχυρίζεται ότι δεν βλέπει κανένα γιατί δεν του αρέσει και κανένα. «Προσωπικά συνεχίζει να μου αρέσει η Ελένη Μενεγάκη, επειδή βγάζει την αλήθεια που χρειάζονται αυτές οι εκπομπές. Εχει μάθει να το κάνει σωστά τόσα χρόνια. Οι άλλοι είναι λίγο δήθεν. Φαίνεται δηλαδή πως πάνε για να τα πάρουν κι ότι δεν έχουν κανένα πιστεύω σ’ αυτό το concept εκπομπής. Αλλωστε ό,τι κάνει νούμερα δεν πάει να πει πως έχει και ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος είναι αυτός που αποφασίζει. Και για τα τηλεοπτικά πρόσωπα και για τα πολιτικά πρόσωπα. Γι’ αυτό εξάλλου έχουμε 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Αποστολάκης.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...